Κοινή μοίρα Ισπανίας και Ελλάδας σε σχέση με τα εργασιακά - iefimerida.gr

Κοινή μοίρα Ισπανίας και Ελλάδας σε σχέση με τα εργασιακά

Κοινή μοίρα Ισπανίας και Ελλάδας σε σχέση με τα εργασιακά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πάγωμα των συντάξεων εξετάζει η Ισπανία, καθώς και την ταχύτερη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, σε μία προσπάθεια να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για να ικανοποιήσει τους όρους της βοήθειας που αναμένεται να ζητήσει για την οικονομία της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ρόιτερ, τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι για το πάγωμα των συντάξεων και την επιτάχυνση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης πρόκειται να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 4 δις. ευρώ σε ετήσια βάση και να εκπληρώσουν τις συστάσεις της Κομισιόν από τον Μάιο, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση των όρων του προγράμματος διάσωσης.

Η επιτάχυνση της αύξησης του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67, η οποία αρχικά είχε σχεδιασθεί να γίνει σε ορίζοντα 15ετίας, έχει ήδη αποφασισθεί, δήλωσαν πηγές του Ρόιτερ. Τα νέα μέτρα για τις συντάξεις, τα οποία ενδέχεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον προϋπολογισμό για το 2013, αποτελούν μία προσπάθεια της Ισπανίας να αποδείξει στους επενδυτές της ότι εννοεί σοβαρά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που είχε καθυστερήσει.

Επίσης η εφημερίδα Financial Times, αναφέρει ότι η ΕΕ εργάζεται παρασκηνιακά προσπαθώντας να ανοίξει το δρόμο στο πρόγραμμα διάσωσης της Ισπανίας και στην αγορά των ομολόγων της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), βοηθώντας τη Μαδρίτη να διαμορφώσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται οι Financial Times, οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Ισπανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικεντρώνονται σε μέτρα που θα ζητηθούν από τους διεθνείς δανειστές ως μέρος του νέου προγράμματος διάσωσης, διασφαλίζοντας ότι αυτά τα μέτρα θα είναι έτοιμα πριν από την επίσημη αίτηση για βοήθεια από τη Μαδρίτη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων θα επικεντρώνεται, κυρίως σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ισπανική οικονομία, παρά σε νέους φόρους και περικοπές δαπανών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει κι άλλα μέτρα λιτότητας τον επόμενο μήνα, φοβούμενη ότι η Ισπανία δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ