Γαστρονομικό οργασμό στους NY Times προκαλεί το εστιατόριο Boukiés [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαστρονομικό οργασμό στους NY Times προκαλεί το εστιατόριο Boukiés [εικόνες]

Το εστιατόριο Boukiés προκαλεί γαστρονομικό οργασμό στους New York Times
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«To πλοκάμι έλιωνε στο στόμα. Bαμμένο στο χρώμα σκούρου κρασιού μέσα σε μια αβαθή θάλασσα λεμονιού, καλυμμένο με κάπαρη, το χταπόδι (16$) έδειχνε πρωτόγονο, σαν να είχε μόλις βγει από τη θάλασσα». Με αυτή την εισαγωγή η συντάκτρια γευσιγνωσίας Ligaya Mishan, μυεί τους απανταχού αναγνώστες των New York Times στη μυσταγωγική απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η ελληνική κουζίνα, όπως τουλάχιστον την γεύτηκε στο εστιατόριο Boukiés, στο East Village της Νέας Υόρκης.

Το κείμενό της είναι στην πραγματικότητα μια ερωτική εξομολόγηση στο χταπόδι, την ελληνική σαλάτα ή τους κοκκινιστούς κεφτέδες. «Oι μεζέδες είναι εύρωστοι, έτοιμοι να λεηλατηθούν από πολλά χέρια», δίνει το στίγμα εξαρχής εξηγώντας ταυτόχρονα τί σημαίνει η λέξη Boukies και πώς προφέρεται (boo-KAY-ess).

Οι Boukies άνοιξαν την προηγούμενη άνοιξη με σύμβουλο σεφ την Νταϊάνα Κόχυλα και είναι το αδελφάκι του επίσης ελληνικού Pylos (που βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά). «Το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Είναι το σκηνικό για την συζήτηση, μια δικαιολογία για να πιεις κρασί καθώς βολεύεσαι σε έναν επικίνδυνα άνετο καναπέ ανάμεσα σε μαξιλάρια που απεικονίζουν παλιούς χάρτες», σχολιάζει η συντάκτρια αναφερόμενη και στον cοsy χώρο, στο δροσερό νυχτερινό αέρα που μπαίνει από τις γυάλινες πόρτες, τη μουσική που πνίγει το θόρυβο της Second Avenue.

Τί άλλο απολαμβάνουν οι Νεοϋορκέζοι στην 29 East Second Street; Μεταξύ άλλων «μια αρχιτεκτονική ελληνική σαλάτα με δύο τρίγωνα σκληρής φέτας καρφωμένα στην κορυφή κομματιών ντομάτας και δίσκων αγγουριού (26$), γήινη πίτα με σπανάκι και φέτα με διακριτή την μαστιχωτή υφή του ψημένου τυριού (12$)". Παρόλα αυτά " η ταραμοσαλάτα φωνάζει ότι χρειάζεται περισσότερο λεμόνι»... Όσο για το επιδόρπιο: «σοκολατένιο κέικ (6$) στοιχειωμένο από μια γεύση που θυμίζει ευκάλυπτο και γλυκάνισο, όπως το πιο εύγευστο σιρόπι βήχα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. O ένοχος είναι η μαστίχα, ενώ λιγότερο προκλητικό είναι το γαλακτομπούρεκο: τί μπορεί να συμβεί όταν ένα mille-feuille δραπετεύσει με ένα cheesecake...»

Γαστρονομικό οργασμό στους NY Times προκαλεί το εστιατόριο Boukiés [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γαστρονομικό οργασμό στους NY Times προκαλεί το εστιατόριο Boukiés [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γαστρονομικό οργασμό στους NY Times προκαλεί το εστιατόριο Boukiés [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Γαστρονομικό οργασμό στους NY Times προκαλεί το εστιατόριο Boukiés [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ