Από το Σισμανόγλειο και την Αγία Όλγα ξεκινούν οι συνενώσεις των νοσοκομείων - iefimerida.gr

Από το Σισμανόγλειο και την Αγία Όλγα ξεκινούν οι συνενώσεις των νοσοκομείων

Από το Σισμανόγλειο και την Αγία Όλγα ξεκινούν οι συνενώσεις των νοσοκομείων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κατάργηση δύο Νοσοκομείων, του 1ου και του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» που θα εφαρμοσθεί μέσω της συνένωσης νοσοκομειακών μονάδων.

Ειδικότερα, 6 κλινικές και τμήματα του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (Β' Παθολογική, Α' Ορθοπεδική, Ουρολογική, Θωρακοχειρουργική, Ενδοσκοπικό Τμήμα και Τμήμα Αιμοδοσίας) μετακινούνται λειτουργικά στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Άγιοι Ανάργυροι».

Παράλληλα 3 κλινικές και τμήματα του ίδιου Νοσοκομείου - το Αιμοδυναμικό, η Παθολογική και η Αγγειοχειρουργική μετακινούνται λειτουργικά στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο.

Άλλες 3 κλινικές και μονάδες του 7ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ (Καρδιολογική, Μονάδα Εμφραγμάτων, Α' και Β' Χειρουργική) μετακινούνται λειτουργικά στα Νοσοκομεία «Άγιοι Ανάργυροι» και «Αγία Όλγα».

Από το 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ μετακινούνται επίσης στο Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» αναισθησιολόγοι, μικροβιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, αγγειοχειρουργοί, κυτταρολόγοι, χειρουργοί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Από το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ μετακινούνται αναισθησιολόγοι, χειρουργοί, μικροβιολόγοι, τεχνολόγοι, παρασκευαστές, ακτινοδιαγνώστες, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο «Αγία Όλγα», και καρδιολόγοι μαζί με νοσηλευτές στο Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων του υπουργείου Υγείας, από το κλείσιμο των δύο Ιδρυμάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση 3,1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λυκουρέντζος διευκρίνισε πως κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του από αυτές τις αλλαγές προσθέτοντας πως «ο νέος χάρτης υγείας θα μελετάται ανά νομό με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ