Έκθεση για τον αρχιτέκτονα του Χίλτον Εμμανουήλ Βουρέκα - iefimerida.gr

Έκθεση για τον αρχιτέκτονα του Χίλτον Εμμανουήλ Βουρέκα

Έκθεση για τον αρχιτέκτονα του Χίλτον Εμμανουήλ Βουρέκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκθεση «Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα» που φιλοξενείται από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, παρουσιάζεται το έργο του εμβληματικού αρχιτέκτονα του Χίλτον.

Ο Εμμανουήλ Βουρέκας (1907-1993) γεννήθηκε στο Φάληρο και σπούδασε αρχιτεκτονική στη Δρέσδη. Επιστρέφοντας διαμορφώνει, από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του, μια πολύ προσωπική αστική αρχιτεκτονική έκφραση, την οποία και καθιερώνει στα μεταπολεμικά χρόνια.

Στους στενούς του συνεργάτες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πολλοί σημαντικοί έλληνες αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα, όπως οι Ρένος Κουτσούρης, Προκόπης Βασιλειάδης, Περικλής Σακελλάριος, Σπύρος Στάικος, Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, Αντώνης Γεωργιάδης, Βασίλης Γρηγοριάδης και Ιωάννης Βικέλας.

Άλλωστε πολλά από τα έργα του, όπως το ξενοδοχείο Athens Hilton, οι τουριστικές εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα, το Καβούρι, και τη Βουλιαγμένη, αποτελούν τοπόσημα της πρωτεύουσας και των προαστίων της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση της μορφής και του ύφους της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ