Το Facebook «μπλόκαρε» τη σελίδα του Le Point μετά τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ - iefimerida.gr

Το Facebook «μπλόκαρε» τη σελίδα του Le Point μετά τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ

Το Facebook και μπλόκαρε τη σελίδα Le Point μετά τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Facebook «λογόκρινε» το βράδυ της Τετάρτης το «λογαριασμό» του γαλλικού περιοδικού Le Point, μετά τη δημοσίευση ενός σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιευθεί και στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebο.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι συντάκτες του point.fr ανέβασαν στο λογαριασμό του περιοδικού στο Facebook ένα από τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει η Charlie Hebdo παραπέμποντας στο άρθρο: «Γιατί η Charlie Hebdo παίζει με τη φωτιά;».

Σε λιγότερο από μια ώρα η φωτογραφία είχε αφαιρεθεί από το Facebook και ο διαχειριστής της σελίδας καταρχάς ειδοποιήθηκε ότι η εν λόγω δημοσίευση δεν συνάδει με τους όρους χρήσης της σελίδας και κατά δεύτερον ενημερώθηκε ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Facebook για τις επόμενες 72 ώρες, καθώς τους είχαν μπλοκάρει.

«Λυπούμεθα που αυτή τη σεμνοτυφία -γιατί δεν πρόκειται παρά για τέτοια-- ασκείται στον επαγγελματικό λογαριασμό των συντακτών και όχι σε πολλούς άλλους ατομικούς λογαριασμούς που στερούνται αιδούς», αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το περιοδικό.

Πάντως σήμερα στις αρχές του απογεύματος η σελίδα του περιοδικού στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ήταν ακόμη ενεργή.

Από την πλευρά του το Facebook ενημέρωσε ότι «όλοι οι λογαριασμοί αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», είτε πρόκειται για τον λογαριασμό ενός ατόμου είτε μιας συντακτικής ομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ