Ψαράς σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε έναν… καρχαρία! - iefimerida.gr

Ψαράς σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε έναν… καρχαρία!

Ψαράς σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη σε έναν… καρχαρία!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι καρχαρίες να θεωρούνται οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι της θάλασσας, ωστόσο αν τους πετύχεις σε καλή μέρα όχι μόνο δεν σε πειράζουν, αλλά μπορεί να σου σώσουν και τη ζωή, όπως συνέβη με έναν 41χρονο ψαρά.

Σύμφωνα με topontiki.gr, το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο Κιριμπάτι, ένα σύμπλεγμα νησιών στο κέντρο του Ειρηνικού ωκεανού, όπου ο Τοακάϊ Τεϊτόι πήγε για ψάρεμα με τον 52χρονο γαμπρό του. Ενώ οι δύο άντρες βρίσκονταν στη βάρκα τους περιμένοντας να «τσιμπήσει», τους πήρε ο ύπνος, με αποτέλεσμα τα ρεύματα να τους παρασύρουν στα ανοιχτά.

Όταν ξύπνησαν δεν είχαν ιδέα που βρίσκονταν, ενώ στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν, έμειναν μεσοπέλαγα χωρίς στάλα βενζίνη και με ελάχιστο νερό. Τρεις ημέρες αργότερα, ο 52χρονος δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση.

«Εκείνο το βράδυ προσευχήθηκα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο Τεϊτόι, και μάλλον οι προσευχές του εισακούστηκαν καθώς την επόμενη μέρα ξέσπασε καταιγίδα και κατάφερε να μαζέψει αρκετό πόσιμο νερό.

Οι μέρες περνούσαν όμως και παρότι είχε τροφή από τα ψάρια που έπιανε και νερό, παρέμενε χαμένος στον ωκεανό, μέχρι που κάποια στιγμή είδε ένα μεγάλο πτερύγιο να πλησιάζει προς το μέρος του.

Προς μεγάλη του έκπληξη, ο καρχαρίας δεν έκανε κάποια κίνηση να επιτεθεί στη μικρή, ξύλινη βάρκα, αλλά αντίθετα την πλησίασε και τη σκουντούσε ελαφρά, σαν να προσπαθούσε να τη γυρίσει από την άλλη πλευρά. Τότε ο άντρας είδε έκπληκτος ότι προς τα εκεί που έσπρωχνε ο καρχαρίας το πλεούμενο, υπήρχε ένα σκάφος διάσωσης που τον έψαχνε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ