Βενζινοπώλες: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα φθάσει στα 1,6 ευρώ το λίτρο - iefimerida.gr

Βενζινοπώλες: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα φθάσει στα 1,6 ευρώ το λίτρο

Βενζινοπώλες: Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευθεί στα 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 1,6 ευρώ το λίτρο εκτιμά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, ότι θα φθάσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), του οποίου, όπως υποστηρίζουν «η επίκλησή του ως μέσου πάταξης του λαθρεμπορίου, μόνο ως φύλλο συκής εισπρακτικών στόχων φαντάζει».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων δεν πρόκειται να κτυπηθεί αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου των ροών των καυσίμων σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τον καταναλωτή ενώ για το επίδομα θέρμανσης αναφέρει ότι δεν θα καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών καθώς ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα το εισπράξουν.

Επίσης, στην ανακοίνωσή του αναφέρουν ότι ήδη πολλές πολυκατοικίες και μεμονωμένοι καταναλωτές έχουν αποφασίσει να διακόψουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και να στραφούν σε άλλα καύσιμα με μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος είτε στην ατμόσφαιρα με τη ρύπανση είτε λόγω της ανεξέλεγκτης υλοτομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ