Η Google κηρύσσει πόλεμο στην Apple με πατέντες της Motorola - iefimerida.gr

Η Google κηρύσσει πόλεμο στην Apple με πατέντες της Motorola

Η Google κηρύσσει πόλεμο στην Apple με πατέντες της Motorola
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου αποφάσισε χθες μετά από ψηφοφορία, να ερευνήσει την Apple, μετά τους ισχυρισμούς της Motorola (που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Google πλέον) για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Συγκεκριμένα, η Motorola ζητά να απαγορευθεί η εισαγωγή κάθε συσκευής με λογισμικό iOS, συμπεριλαμβανομένων και των iPhones, iPods, και iPads. Μεγάλη έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η Motorola ζητά να απαγορευθεί επίσης και κάθε τύπος υπολογιστή Mac OS X, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία iMessage της Apple παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Motorola.

Σε γενικές γραμμές, η Motorola κατονόμασε 7 πατέντες, οι οποίες ισχυρίζεται ότι έχουν παραβιαστεί από τις iOS συσκευές: το iPod Touch, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, και τις τρεις γενιές του iPad. Προφανώς, το iPhone 5 θα είχε συμπεριληφθεί στην καταγγελία, αν αυτή είχε γίνει λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με την Motorola, το ένα από τα επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας παραβιάζεται από κάθε υπολογιστή Mac, ειδικά τον Mac Pro, το iMac, το Mac mini, το MacBook Pro και το MacBook Air. Το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που κατατέθηκε για το 2001 και εκδόθηκε το 2006, καλύπτει ένα «σύστημα για την παροχή συνοχής των μηνυμάτων μεταξύ των πελατών.»

Η Motorola επικεντρώνεται στο πώς το iMessage παρέχει ένα κοινό πρόγραμμα μηνυμάτων μεταξύ των iOS και Mac OS X συσκευές, ώστε οι χρήστες να είναι σε θέση να «ξεκινήσει μια συνομιλία μηνυμάτων σε μία OS X Lion Mountain συσκευή όπως το MacBook Air, και να συνεχίσουν τη συζήτηση σε μια άλλη συσκευή που να «τρέχει» το iMessage για λογισμικό iOS 5 όπως το iPhone 4S»

Χρησιμοποιώντας το MacBook Air ως αντιπροσωπευτικό προϊόν για όλα τις Mac OS X συσκευές, η Motorola σημειώνει ότι το iMessage για το MacBook Air «καθιερώνει μια πρώτη επικοινωνία μέσω WiFi ή LAN με αποτέλεσμα την ανταλλαγή των δεδομένων (κείμενο, φωτογραφίες ή βίντεο) με τον διακομιστή μηνυμάτων της Apple.» Επιπλέον, η Motorola δηλώνει ότι «το iMessage για το iPhone 4S μπορεί να δημιουργήσει μια δεύτερη επικοινωνία μέσω WiFi ή 3G που έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη των δεδομένων από τον server της Apple.»

Εκτός από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Motorola ισχυρίζεται ότι το λογισμικό iOS παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καλύπτουν «Μηνύματα Γεωγραφικής-χρονικής σημασίας» «Γλώσσα σήμανσης για διαδραστικές υπηρεσίες και τις μεθόδους τους» «Συσκευές, μεθόδους και συστήματα πολυμέσων για έλεγχο και επικοινωνία», «Συσκευές και μεθόδους για τον χειρισμό και την αποστολή μηνυμάτων για διάφορες εφαρμογές μιας συσκευής επικοινωνίας», «Μεθόδους και συσκευές για την ασύρματη διακίνηση περιεχομένου» και ένα «Σύστημα και μεθόδους για τη διαχείριση περιεχομένου μεταξύ διαφορετικών συσκευών»

Η Motorola ζητά για μια «μόνιμη εντολή αποκλεισμού για τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Apple. Εξαιρείται η είσοδος στις ΗΠΑ των συσκευών ασύρματης επικοινωνίας, φορητής μουσικής και επεξεργασίας δεδομένων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και στοιχεία τους που παραβιάζουν μία ή περισσότερες αξιώσεις των επτά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας». Η Motorola επιδιώκει επίσης να σταματήσει κάθε διαφήμιση, διανομή ή πώληση των iOS και Mac προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Η Motorola τονίζει ότι η απαγόρευση όλων των Macs και των περισσότερων συσκευών με λογισμικό iOS δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στους αμερικάνους καταναλωτές. «Με τόσους πολλούς συμμετέχοντες στην άκρως ανταγωνιστική ασύρματη επικοινωνία, φορητή μουσική, και την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι απίθανο να νιώσουν την απώλεια οι καταναλωτές» και επισημαίνει ότι «Ακόμα και αν η εντολή αποκλεισμού προκάλεσε αύξηση της τιμής των συσκευών ασύρματης επικοινωνίας, φορητής μουσικής και επεξεργασίας δεδομένων, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους, μια αύξηση των τιμών και μόνο δεν αρκεί για να αναιρέσει την αίτηση αποκλεισμού»

Η Apple και η Motorola ανταλάσσουν αγωγές ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, αλλά σχεδόν εξ ολοκλήρου έχουν επίκεντρο τα smartphones και τα tablets. Με την Apple να έχει κερδίσει πανηγυρικά την Android και τη Samsung, η Google πρόκειται να επιτεθεί με τη νεοαποκτηθείσα θυγατρική της Motorola.

Φαίνεται απίθανο ότι η Motorola θα πετύχει απαγόρευση στις εισαγωγές σχεδόν όλων των συσκευών iOS και ων των υπολογιστών Mac, αλλά πρόκειται σίγουρα για μια τολμηρή και ενδιαφέρουσα κίνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ