Ραντεβού των τριών αρχηγών σε βαριά ατμόσφαιρα - iefimerida.gr

Ραντεβού των τριών αρχηγών σε βαριά ατμόσφαιρα

Ραντεβού των τριών αρχηγών σε βαριά ατμόσφαιρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον χθεσινό δηλητηριώδη καυγά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα καθήσουν και πάλι σήμερα το μεσημέρι στο τραπέζι προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για τα μέτρα των 11,8 δισ. ευρώ.

Σήμερα το πρωί θα διαβιβαστεί το σχέδιο των νέων μέτρων από το υπουργείο Οικονομικών σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για ενδεχόμενες διορθώσεις της τελευταίας στιγμής. Σε περίπτωση που το πακέτο των μέτρων εγκριθεί τότε ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει με διάγγελμα, το απόγευμα της Κυριακής, την τελική συμφωνία.

Αν το πακέτο μέτρων δεν κλειδώσει σήμερα τότε οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου το μεσημέρι της Κυριακής για νέες διαβουλεύσεις.

Η χθεσινή πρωτοφανής επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Πρωθυπουργό τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέμματα προεκλογικά και εφαρμόζοντας πιστά το Μνημόνιο μετεκλογικά προκάλεσε εκνευρισμό και αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούσαν ότι το χθεσινό επεισόδιο δεν θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά εξέφραζαν ερωτηματικά για το κλίμα της σημερινής σύσκεψης και φόβους για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες εντάσεις που θα μπλοκάρουν τις αποφάσεις ως την Κυριακή.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν ότι αν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, συνεχίσουν να προβάλλουν αντιρρήσεις για το πακέτο μέτρων χωρίς να αντιπροτείνουν λύσεις τότε ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει την ευθύνη της τελικής επιλογής και θα την θέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή σε μια και μόνη ψηφοφορία.

Στο γαιτανάκι της διαμάχης με την Ιπποκράτους επέλεξε τελικά να μπει ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος απάντησε στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για «έλλειψη ενημέρωσης και έλλειψη διαπραγμάτευσης με την τρόικα», μέσω κύκλων. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανιζόταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις χθεσινές εξελίξεις και σχολίασε ότι δεν βλέπει χείρα βοηθείας «παρά μόνο κριτική και γκρίνια».

Στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος απέδιδαν το χθεσινό επεισόδιο στην πολιτική και δημοσκοπική πίεση που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσωπικά, σε αντιδιαστολή με την ενίσχυση της εικόνας του κ. Σαμαρά, όπως έλεγαν. Οι ίδιοι κύκλοι φοβούνται μελλοντικά «βραχυκυκλώματα» στην κυβερνητική συνεργασία από την πλευρά του κ. Βενιζέλου στο στάδιο της υλοποίησης των μέτρων και των αποφάσεων που θα ληφθούν για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Παρατηρητής η ΔΗΜΑΡ

Χαμηλούς τόνους και σαφείς αποστάσεις από τη δημόσια κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επέλεξε να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ ενώ την ίδια ώρα διαμηνύει ότι πρόκειται για το τελευταίο πακέτο που θα ψηφίσουν οι βουλευτές του. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος στο Βήμα FM επιβάλλεται να είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων τόσο για λόγους αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος όσο και για κοινωνικούς λόγους «διότι δεν υπάρχει από πουθενά αλλού να κόψεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ