Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος από φωτιά σάρωσε την Αυστραλία [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος από φωτιά σάρωσε την Αυστραλία [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο είχε την τύχη να καταγράψει ο σκηνοθέτης Κρίς Τάνγκλεϊ, κοντά στην περιοχή Άλις Σπρίνγκς της Αυστραλίας, ενώ αναζητούσε με την κάμερά του κατάλληλη τοποθεσία για καινούρια γυρίσματα.

Οι πυροστρόβιλοι σύμφωνα με τον Δρ. Mark Wysocki, καθηγητή ατμοσφαιρικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Cornell, εμφανίζονται κατά τη διάρκεια πυρκαγιών και σχηματίζονται όταν ένα μικρό κομμάτι εδάφους, βρίσκεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και στέλνει προς τα πάνω θερμό αέρα.

Οι στήλες θερμού αέρα αρχίζουν να ανυψώνονται με μεγάλη ταχύτητα και ρουφούν τον εξωτερικό αέρα που τις περιβάλλει σαν ηλεκτρική σκούπα, δημιουργώντας αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο που μοιάζει περισσότερο με στρόβιλο σκόνης παρά με ανεμοστρόβιλο. Όσο ο στρόβιλος από φωτιά ανυψώνεται, μικραίνει η διάμετρος του και η περιστροφή του επιταχύνεται.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι πυροστρόβιλοι, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, παρόλο που οι άνθρωποι δε το βλέπουν συχνά.

Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος από φωτιά σάρωσε την Αυστραλία [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 0
Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος από φωτιά σάρωσε την Αυστραλία [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 1
Εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος από φωτιά σάρωσε την Αυστραλία [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ