Παπανδρέου: Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκάλυψης- Μιχελάκης: Μην τα λες σε μένα να τα πεις στην Εξεταστική - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκάλυψης- Μιχελάκης: Μην τα λες σε μένα να τα πεις στην Εξεταστική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις παίρνει η σκληρή κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Γιάννη Μιχελάκη για το Χάρβαρντ. Μέσω σκληρής ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο του, ο κ. Παπανδρέου απάντησε χθες στις αιτιάσεις του κ. Μιχελάκη σχετικά με την απουσία του για να διδάξει στο παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο ενώ ανταπαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ απειλεί εκ νέου με Εξεταστική για την είσοδο μας στο Μνημόνιο.

Ο κ. Παπανδρέου σχολιάζει πως η ομιλία του πρώην εκπροσώπου της ΝΔ «θα έπρεπε να μείνει ασχολίαστος και να παραδοθεί στις επόμενες γενεές σαν δείγμα πολιτικού λόγου προς αποφυγήν, αν ο κ. Μιχελάκης δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπλάνησης και συγκάλυψης» τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός. Υποστηρίζει ότι δικαιώνονται καθημερινά οι πολιτικές επιλογές που έκανε ως Πρωθυπουργός και μιλά για «τους απόντες από τις μάχες που δόθηκαν και τους εύκολους τιμητές της εθνικής προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια».

Στην ανακοίνωση του ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «λάσπη» εναντίον της τότε Κυβέρνησης και του ιδίου. Όσο για τις διαλέξεις του στο Ινστιτούτο για την Πολιτική του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει: «Σε ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις και συμπεριφορές και μακριά από τους σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών της διακίνησης των συμφερόντων, θα αποτελούσαν τιμή για κάθε Έλληνα πολιτικό και θα τύγχαναν της υπεράσπισής τους». Και καταλήγει: «Είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρει τον κ. Μιχελάκη, όπως και κάθε απόντα από την εθνική προσπάθεια».

Σε ανταπάντηση του, ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει πως «η Βουλή δεν είναι ούτε κλαμπ, ούτε επισκεπτήριο, που μπορεί να θυμάται και να ξεχνά ο καθένας όποτε θέλει». Τον κατηγορεί ότι «δεν μπορεί να μιλά για διατεταγμένη υπηρεσία εκείνος, που συκοφαντούσε τη χώρα σαν «διεφθαρμένη και αναξιόπιστη» και με υπόγειες επαφές την έβαλε στην μέγγενη της Τρόικας» και καταλήγει: «Τα υπόλοιπα ο κ. Παπανδρέου ας μην κάνει τον κόπο να τα απευθύνει σε μένα. Ας τα κρατήσει για τη απολογία του στην Εξεταστική, που θα πρέπει να γίνει για να διερευνήσει το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ