Αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - iefimerida.gr

Αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να αναστείλουν προσωσρινά την επίσχεση εργασίας πήραν οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ, μετά και την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό, «σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τους ασφαλισμένους».

Ωστόσο, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι ο Οργανισμός «συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ».

Επίσης, οι γιατροί τονίζεουν πως «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011».

Παράλληλα, ζητούν άμεση έναρξη διαλόγου με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, και επισημαίνουν πως «απ' ό,τι φαίνεται, υλοποιείται το εφιαλτικό σενάριο, για το οποίο έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει, περί χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ