Η Disney κρατά ακατοίκητο ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Disney κρατά ακατοίκητο ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία [εικόνες]

Η Disney κρατά ένα ολόκληρο «ιστορικό» χωριό στη Γαλλία ακατοίκητο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ολόκληρο χωριό με σπίτια, δρόμους και κάστρα της Γαλλίας του 19ου αιώνα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Παρίσι παραμένει έρημο αφού ανήκει στην... Walt Disney.

Το εντελώς ακατοίκητο χωριό επέστησε την προσοχή τουΓερμανού φωτογράφου Κρίστοφ Σίλεμ όταν μια μέρα, χωρίς να ψάχνει κάτι συγκεκριμένο, κοιτούσε τους Google Maps, η πόλη φάντασμα ήταν κάτι που τράβηξε αμέσως την προσοχή του.

Το όνομα του ακατοίκητου χωριού είναι Val d' Europe και βρίσκεται κοντά στην Disneyland.

Ο Σίλεμ αποφάσισε να πάει και να δει από κοντά τι συμβαίνει με αυτό το μέρος και διαπίστωσε πως το χωριό αποτελεί πιστό αντίγραφο γαλλικής κωμόπολης του 19ου αιώνα στο κλασσικό στυλ του βαρώνου Haussman, που ήταν υπεύθνος για την πολεοδομική αναδόμηση του Παρισιού επί βασιλείας Ναπολέοντος του Γ'.
Το έργο αναπτύχθηκε για την Walt Disney από το αρχιτεκτονικό γραφείο Cooper, Robertson & Partners που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, και αρχικός σκοπός της δημιουργίας του ήταν να προσφέρει κατάλυμα στους υπαλλήλους της παιδικής χαράς.

Η κατασκευή άρχισε το 1987 και η αρχική ιδέα ήταν ο τόπος να γίνει μια ουτοπική πόλη, όπως στην ταινία «The Truman Show». Αλλά τα ψεύτικα κάστρα, οι κατοικίες με τα φιμέ τζάμια και το περιποιημένο γκαζόν απαρτίζουν μία πόλη που δεν κατοικήθηκε ποτέ. Η απουσία οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής στους δρόμους ενέπνευσε τον φωτογράφο να φωτογραφίσει αυτό το χωριό.

Το μέρος ωστόσο δεν εγκαταλείπεται. Η Disney σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο που θα προσφέρει στους επισκέπτες την ικανοποίηση του δουν πως ήταν τα αστικά και ημι-αστικά κέντρα της Γαλλίας του 19ου αιώνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ