Ταχύτερο Ιντερνετ με VDSL ρίχνει στην αγορά ο ΟΤΕ – Τα πρώτα προγράμματα [πίνακας] - iefimerida.gr

Ταχύτερο Ιντερνετ με VDSL ρίχνει στην αγορά ο ΟΤΕ – Τα πρώτα προγράμματα [πίνακας]

Ταχύτερο Ιντερνετ με VDSL ρίχνει στην αγορά ο ΟΤΕ – Τα πρώτα προγράμματα [πίνακα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα τέσσερα προγράμματα με την νέα τεχνολογία σύνδεσης VDSL που υπόσχεται ταχύτητες έως και 50Mbps θα λανσάρει ο ΟΤΕ μετά την έγκριση που πήρε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η τεχνολογία VDSL (Very-high-bit-rate digital subscriber line) αποτελεί σταθμό για τα ιντερνετικά χρονικά της χώρας καθώς είναι νέας γενιάς και υποστηρίζει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο από την τεχνολογία ADSL που προσφέρουν τώρα οι πάροχοι. Ο ΟΤΕ θα προσφέρει τέσσερα προγράμματα για σύνδεση ως 30 και 50 MBps. Τα απλά προγράμματα double play περιλαμβάνουν το πάγιο και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά. Ενώ τα double play plus προσφέρουν επιπλέον και 60' κλήσεις προς κινητά.

Ταχύτερο Ιντερνετ με VDSL ρίχνει στην αγορά ο ΟΤΕ – Τα πρώτα προγράμματα [πίνακας] | iefimerida.gr 0

Προκειμένου να μην δημιουργηθούν στρεβλώσεις στην αγορά, η ΕΕΤΤ υποχρέωσε τον ΟΤΕ να παρέχει και προγράμματα χονδρικής στις υπόλοιπες εταιρείες. Έτσι και οι υπόλοιποι πάροχοι θα μπορούν άμεσα να διαθέσουν ανταγωνιστικά προγράμματα VDSL. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία CYTA προσφέρει ήδη υπηρεσίες VDSL από το δικό της δίκτυο, ενώ η Forthnet έχει πιλοτικό δίκτυο οπτικής ίνας στην Νέα Σμύρνη

Αρχικά, ο ΟΤΕ θα προσφέρει συνδέσεις VDSL σε 165 περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε
Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Κομοτηνή, Καλκάνη Σερρών, Ξάνθη, Αμπελόκηποι, Βούλα, Καλαμάκι, Τερψιθέα, Γλυφάδα, ΒΙΠΕ Ασπροπύργου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Internet ΟΤΕ ΕΕΤΤ VDSL ADSL ταχύτητα σύνδεσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ