Επιχείρηση-σκούπα κατά του παρεμπορίου – Καταγγελίες στο 1520 - iefimerida.gr

Επιχείρηση-σκούπα κατά του παρεμπορίου – Καταγγελίες στο 1520

Επιχείρηση-σκούπα κατά του παρεμπορίου από σήμερα – Καταγγελίες στο 1520
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η εκστρατεία του υπουργείου Ανάπτυξης κατά του παρεμπορίου με τη λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου που εγκαινιάσθηκε χτες και της γραμμής καταγγελιών 1520.

Το Συντονιστικό Κέντρο που λειτουργεί στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Κάνιγγος έχει στόχο να ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις του νόμιμου εμπορίου και του κράτους κατά του παρεμπορίου. Γι' αυτό το σκοπό, στο Κέντρο συμμετέχουν επιχειρηματικοί φορείς όπως η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΣΕΛΠΕ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όπως ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, τελωνεία, Λιμενικό, ΚΕΔΕ, Γραμματεία Εμπορίου, Περιφέρεια Αττικής.

Τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν χτες από τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε ότι η επιχείρηση-σκούπα κατά του παρεμπορίου θα είναι διαρκής και θα απλωθεί σε όλη την επικράτεια της χώρας. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Στέφανος Κομνηνός το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει και στην αναθεώρηση των διατάξεων για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο. Γι' αυτό το σκοπό θα φέρει στη Βουλή νέο νόμο για να γίνει αυστηρότερος, πιο ορθολογικός και πιο διαφανής ο συγκεκριμένος τομέας, η παράνομη δραστηριότητα του οποίου αποτελεί μάστιγα για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Ο τηλεφωνικός αριθμός για καταγγελίες είναι το τετραψήφιο 1520 ενώ τον επιχειρησιακό συντονισμό του Κέντρου έχει αναλάβει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ Δ. Μπουλούκος. Ο κ. Μπουλούκος κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να βοηθήσουν την εκστρατεία παρέχοντας πληροφορίες στις αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ