Σε «τροχιά σύγκλισης» ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Σε «τροχιά σύγκλισης» ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Σε «τροχιά σύγκλισης» ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες εξεύρεσης σημείων σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων του χώρου της Κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ να επιταχύνουν τις διαδικασίες «συνεννόησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο θέμα λέγοντας πως «η πρότασή μας προς τη ΔΗΜΑΡ για στρατηγική συνεργασία και συμπόρευση, είναι θεμελιώδες στοιχείο της πολιτικής μας, είναι ανοιχτή, συγκεκριμένη, επίμονη».

Ενόψει και των ραγδαίων ανακατατάξεων που αναμένονται στο πολιτικό σκηνικό το επόμενο διάστημα – ιδίως μετά την ψήφιση του επώδυνου πακέτου μέτρων – είναι προφανές πως οι δυνάμεις του χώρου βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξάλλου, έχει διατυπώσει αρκετές φορές σε συνομιλητές του την άποψη πως το μέλλον της ελληνικής πολιτικής ζωής θα κινηθεί στη λογική των κυβερνήσεων συνεργασίας α-λα Ιταλία και στόχος του είναι η δημιουργία συνασπισμού όπως η «Ελιά» στη γειτονική χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ.Βενιζέλος έχει αναθέσει τις συζητήσεις με άλλα κόμματα του ευρύτερου χώρου τον Κώστα Σκανδαλίδη (έχει αναφερθεί από πολύ παλιά στην αναγκαιότητα συμπόρευσης), τον Μίμη Ανδρουλάκη που προέρχεται από την Αριστερά και τον νεότερο Νίκο Ανδρουλάκη

Αλλά και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησαν συγκεκριμένες διεργασίες. Ως ένα πρώτο βήμα χαρακτηρίζεται η επιλογή του Φώτη Κουβέλη να τοποθετήσει ως «επικεφαλής της επιτροπής γα τη διεύρυνση» του κόμματος, ένα «οικείο» προς το ΠΑΣΟΚ πρόσωπο, τον Νίκο Μπίστη.

Η εκλογή του – η οποία τύποις έγινε από την εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ - σηματοδοτεί ένα «φιλικό νεύμα» προς τον χώρο της Ιπποκράτους καθώς διατηρεί σχέσεις τόσο με το «ορθόδοξο» όσο και με το «άλλο» ΠΑΣΟΚ. Συνομιλεί απ' ευθείας και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ έχει εξαιρετικές σχέσεις και με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση, Ηλία Μόσιαλο κ.α.

«Χρειαζόμαστε ένα φόρουμ διαλόγου όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της οικολογίας, της κεντροαριστεράς» είπε ο Νίκος Μπίστης μιλώντας στο iefimerida.gr.

Οι όποιες σχετικές πρωτοβουλίες προσέγγισης πάντως – και από τις δύο πλευρές - αναμένεται να ληφθούν μετά την ψήφιση των μέτρων και προσώρας αποφεύγεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες συναντήσεις. «Κάθε πράγμα στον καιρό του, δεν χρειάζεται να πούμε τώρα περισσότερα για να μην τα... κάψουμε» λένε στελέχη και των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ