Νέα μείωση των αποδοχών του κατά 30% αποφάσισε ο Προβόπουλος - iefimerida.gr

Νέα μείωση των αποδοχών του κατά 30% αποφάσισε ο Προβόπουλος

Νέα μείωση των αποδοχών του κατά 30% αποφάσισε ο Προβόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα, περαιτέρω μείωση του μισθού του κατά 30% προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, γεγονός που οδηγεί σε συνολική μείωση κατά 50% από το 2009.

Όπως αναφέρει ο κ. Προβόπουλος σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει την προσπάθεια ελέγχου των εξόδων. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος αποφάσισε να μειώσει το μισθό του κατά επιπλέον 30%, κάτι το οποίο θα κάνουν και οι δύο υποδιοικητές της Τράπεζας.

Οι λειτουργικές δαπάνες της ΤτΕ μειώθηκαν κατά 21% στη διετία 2010-2011 μέσα από περικοπές στις υπερωριακές αμοιβές και τα υπηρεσιακά ταξίδια, εξορθολογισμό των διαδικασιών προμηθειών και συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων (κατά περίπου 40%) καθώς και των θυρίδων/πρακτορείων.

Η παραπάνω μείωση στις δαπάνες επιτεύχθηκε, όπως επισημαίνει ο κ. Προβόπουλος, παρόλο που στο ίδιο διάστημα οι αρμοδιότητες της Τράπεζας διευρύνθηκαν, τόσο λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που οι συνθήκες οικονομικής κρίσης επέβαλαν, όσο και λόγω της ανάθεσης νέων καθηκόντων στην Τράπεζα της Ελλάδος (όπως π.χ. η εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων).

Συνολικά, τα τελευταία δύο χρόνια επιτεύχθηκε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συντάξεων κατά 14%.

Πέραν των ανωτέρω περικοπών και εξοικονομήσεων, με βάση τη νέα τριετή επιχειρησιακή σύμβαση (που ισχύει από το Μάιο του 2012) οι μισθοί θα περικοπούν κατά επιπλέον 17% σε ετήσια βάση.

Aπό 1.12.2009, τα μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής (στο οποίο συμμετέχουν ο διοικητής και οι δύο υποδιοικητές) περιέκοψαν αυτοβούλως τις αποδοχές τους κατά 20%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ