Το 2030 οι Αμερικανοί κινδυνεύουν να έχουν μετατραπεί σε έθνος παχύσαρκων - iefimerida.gr

Το 2030 οι Αμερικανοί κινδυνεύουν να έχουν μετατραπεί σε έθνος παχύσαρκων

Το 2030 οι Αμερικανοί κινδυνεύουν να έχουν μετατραπεί σε έθνος παχύσαρκων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μία μελέτη σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών, η οποία δείχνει πως εάν συνεχίσουν να τρώνε το ίδιο στα επόμενα χρόνια θα αποτελούν ένα έθνος παχύσαρκων.

Στην πιο πρόσφατη έκθεση παρουσιάζεται πως η παχυσαρκία στις ΗΠΑ έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Το 35,7% των ενηλίκων και το 16,9% των παιδιών ηλικίας από 2 έως 19 ετών είναι υπέρβαρο.

Η συγκεκριμένη μελέτη του Ταμείου για την Υγεία στην Αμερική και του Ιδρύματος Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον (η ένατη που έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα) χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα είδος «χρονομηχανής». Με αυτόν τον τρόπο ερμηνεύονται τα στοιχεία και με βάση τα πληθυσμιακά και άλλα στοιχεία προβλέπεται πως μέχρι το 2030, αν δεν αλλάξει τίποτα, οι μισοί ενήλικοι Αμερικανοί θα είναι παχύσαρκοι.

Η έρευνα στηρίχθηκε και σε στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και στην έκθεση φαίνεται πως το 2030 οι υπέρβαροι θα φτάσουν να είναι το 44% του πληθυσμού και σε 13 από τις Πολιτείες αναμένεται να φτάσει το 60%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ