Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα στο G8» - iefimerida.gr

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα στο G8»

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: «Σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα στο G8»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη λιτότητα που καταστρέφει το ευρωπαϊκό όραμα αναφέρθηκε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, τονίζοντας πως αυτή η πολιτική της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ πλήττει και την ίδια τη Γερμανία.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου, υποστήριξε ότι η έννοια της «εθνικής κυριαρχίας δεν υπάρχει, είναι μία απάτη, κυρίαρχη είναι η αγορά».

«Σε 30 χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι μέλος του G-8, θα είναι οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι αυτοί που θα αποφασίζουν πώς θα είναι θα η ζωή στη Βαρκελώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος (της Ευρώπης) γιατί ούτε οι Γερμανοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο «Κόκκινος Ντάνι» συντάσσεται με αυτούς που θεωρούν ότι η πολιτική λιτότητας της κυρίας Μέρκελ θα φέρει την Ευρώπη σε σημείο «οικονομικής και πολιτικής καταστροφής». Για να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι πολίτες το δημοσιονομικό σύμφωνο, η γερμανική κοινωνία, κατά τον Κον-Μπεντίτ, πρέπει από την πλευρά της να αποδεχθεί η ίδια το παράλληλο αίτημα για ανάπτυξη που έχει διατυπωθεί από κάποια κράτη-μέλη.

Ο επικεφαλής των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θεωρεί τέλος αναγκαία την εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα διάφορα διεθνή φόρα ως μίας οντότητας και όχι ως κατακερματισμένο συνονθύλευμα κρατών: «μόνο αν το ευρώ είχε μία μόνο φωνή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να επιβάλλει τους κανόνες του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ