Δ.Δασκαλόπουλος:"Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον κόσμο" - iefimerida.gr

Δ.Δασκαλόπουλος:"Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον κόσμο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον κόσμο. Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε. " δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος πριν από τη συνέντευξη τύπου, 'για τον "Χάρτη της Ανάπτυξης''. Ο κ.Δασκαλόπουλος υποστήριξε πως εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν προωθηθεί οι αναγκαίες αλλαγές και αντιθέτως νοθεύονται και υπονομεύονται πολιτικά και ηθικά οι προσπάθειες των πολιτών.

Συμπλήρωσε όμως πως υπάρχει ακόμα μία τελευταία ευκαιρία για να βγούμε από το αδιέξοδο εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης.

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη απομάκρυνση υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε πως ο ιδιωτικός τομέας ήδη πληρώνει την κρίση με χιλιάδες λουκέτα και 200.000 ανέργους και τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος άχρηστων φορέων, οργανισμών, αλλά και κομματικών πελατειακών σχέσεων.

Συμπλήρωσε πως ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να αποκοπεί από τη γνωστή σχέση που έχει με το δημόσιο μέσω επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, ''να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το κράτος και να βγει στις διεθνείς αγορές όπου έχει τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί''.

Μάλιστα μέσα στο μήνα ο ΣΕΒ αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτική μελέτη που θα αφορά όλους τους τομείς της οικονομίας -δημόσιο και ιδιωτικό- και έχει εμπλέξει όλους τους παραγωγικούς φορείς ώστε να προκύψει ένα σαφές συμπέρασμα για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο της επιχειρηματικότητας και να καταδείξει που είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ