Σ' αρέσει ο καβουρμάς; -Γνώρισε το βουβάλι που τρως... - iefimerida.gr

Σ' αρέσει ο καβουρμάς; -Γνώρισε το βουβάλι που τρως...

Ηταν κάποτε ένα βουβάλι - Τώρα το τρως - Γνώρισέ το...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ηλεκτρονική ταυτότητα θα «κυκλοφορεί» πλέον στα ντελικατέσεν, τα εστιατόρια αλλά και τις κουζίνες των σπιτιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό προϊόν, που απέκτησε πριν από λίγα χρόνια πιστοποιητικό παγκόσμιας πατέντας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Ο λόγος για το βουβαλίσιο καβουρμά από τις Σέρρες, ο οποίος έχοντας κατακτήσει τους ουρανίσκους και των πιο απαιτητικών καταναλωτών, θα φέρει σε λίγο καιρό ειδική σήμανση ιχνηλασιμότητας, στοιχείο που θα δίνει στον καταναλωτή πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που τον αφορούν.

Με τον τρόπο αυτό, οποιοσδήποτε, πληκτρολογώντας το λεγόμενο "trace id" που θα βρίσκεται τυπωμένο πάνω στο προϊόν, σε ένα κινητό τηλέφωνο ή στον υπολογιστή του, θα μπορεί να βλέπει άμεσα τη φωτογραφία του παραγωγού και να ενημερώνεται για το όνομά του, τον τόπο όπου βρίσκεται η μονάδα εκτροφής του ζώου, το όνομα της μονάδας, το κοπάδι των ζώων, τον αριθμό του ζώου από το οποίο προέρχεται το συγκεκριμένο προϊόν, τις αποδόσεις ανά παρτίδα και τις αναλύσεις ποιότητας.

Το πρωτοποριακό σύστημα ιχνηλασιμότητας ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα από ορισμένες εταιρείες εμπορίας ελαιολάδου, στο πλαίσιο της προσπάθειας παραγωγών να διαφημίσουν τα προϊόντα τους αλλά και της ανάγκης που προέκυψε από τη νομοθεσία να υπάρχει κάποιος τρόπος εντοπισμού ενός προϊόντος σε περίπτωση διατροφικού σκανδάλου.

Το σύστημα, που προσαρμόζεται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά κάθε εταιρείας, δέχεται δεδομένα από κάθε στάδιο της ροής επεξεργασίας του προϊόντος, από το χώρο της παραλαβής, της αποθήκευσης, της επεξεργασίας και της παραγωγής. Η σχετική εφαρμογή προβλέπει τη μετάδοση στοιχείων από ειδικούς ασύρματους σταθμούς που είναι συνδεδεμένοι με εκτυπωτές, ζυγαριές, ταινιόδρομους και άλλες συσκευές για να αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες συλλογής στοιχείων.

«Είναι μία καινοτομία που θα ξεκινήσουμε τώρα να εφαρμόζουμε στα προϊόντα μας, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι τρώει. Η επίσημη 'πρεμιέρα' της καινοτομίας αυτής θα γίνει σε περίπου έναν μήνα σε έκθεση προϊόντων, στην οποία θα συμμετάσχουμε, στο Παρίσι» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Ζέλιος Μπόρας, ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας που εδώ και λίγα χρόνια κατασκευάζει βουβαλίσιο καβουρμά κι άλλα προϊόντα από βουβαλίσιο- και όχι μόνο- κρέας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ