O Oλάντ έβαλε τον λαό στο Μέγαρο των Ηλυσίων - iefimerida.gr

O Oλάντ έβαλε τον λαό στο Μέγαρο των Ηλυσίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες Γάλλοι ανταποκρίθηκαν το σαββατοκύριακο στο κάλεσμα του Γάλλου προέδρου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το Μέγαρο των Ηλυσίων που στεγάζει τη Γαλλική προεδρία. Το μήνυμα του Φρανσουά Ολάντ ήταν ότι το προεδρικό παλάτι ανήκει στο λαό και όχι στον πρόεδρό του που δεν είναι παρά «ένοικος».

Στις 10.30 το πρωί ξεκίνησε η ξενάγηση του «λαού» από τους υπαλλήλους του Μεγάρου των Ηλυσίων παρουσία του ίδιου του Ολάντ. Εχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτησε το πλήθος, υπέγραψε αυτόγραφα και συνομίλησε με τους επισκέπτες.

«Αυτή την επίσκεψη την περιμένουν με ανυπομονησία οι Γάλλοι, οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν το μέρος, να γνωρίσουν ορισμένους χώρους που βλέπουν συχνά στην τηλεόραση» δήλωσε ο κ. Ολάντ στους δημοσιογράφους, οι οποίοι κρατήθηκαν σε απόσταση όση ώρα το προεδρικό ζεύγος χαιρετούσε το πλήθος.

«Είναι δική τους ιδιοκτησία. Εκείνος ή εκείνη που θα βρεθούν αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, αυτοί που ήδη κατοίκησαν εδώ δεν είμαστε παρά ένοικοι, ιδιοκτήτες είναι οι Γάλλοι πολίτες» δήλωσε ο κ. Ολάντ σε μια προσπάθεια να ξαναβρεί τη σχέση του με τους πολίτες, μετά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις που σκιάζουν το πρώτο έτος της Προεδρίας του.

Η Βαλερί Τριερβελέρ έκλεψε τις εντυπώσεις, χαμογελαστή, με μαύρο κοστούμι και ψηλά τακούνια, προσεκτική στις δηλώσεις της : «Σήμερα σταρ είναι το Μέγαρο των Ηλυσίων, είναι οι ημέρες της πολιτιστικής κληρονομιάς» δήλωσε.

«Ζήτω οι νεόνυμφοι !» κραύγασε μια ηλικιωμένη κυρία όταν το προεδρικό ζεύγος αποχωρούσε ενώ ένας πιτσιρικάς ρώτησε τον πρόεδρο της Γαλλίας: «Εσύ είσαι ο Φρανσουά Ολάντ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ