Η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στηρίζει την Ελλάδα - iefimerida.gr

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στηρίζει την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση στην Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην ευρωπαϊκή και γερμανική οικονομία, κάνοντας ακόμα και τον οικονομικό διευθυντή της Siemens Τζο Καέσερ, σε συνέντευξη του στους Financial Times της Γερμανίας, να εκφράζει φόβους ότι τα προβλήματα χρέους σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις.

«Μια μείωση του κεφαλαίου θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα κρίσης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και να οδηγήσει σε πιστωτική κρίση. Αυτό δεν θα αφορούσε μόνο τα τραπεζικά δάνεια αλλά και τις αγορές ομολόγων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Καέσερ.

Γι' αυτό το λόγο, η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων «Businesseurope» στηρίζει την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Γιούργκεν Τούμαν.

Μιλώντας σήμερα στους Financial Times της Γερμανίας, ο Τούμαν υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση για την αποπληρωμή του χρέους. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα των τόκων στα βοηθητικά δάνεια για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ