Στα 4 δισ. η «τρύπα» στις περικοπές – Πιο σκληρά τα εναλλακτικά σενάρια - iefimerida.gr

Στα 4 δισ. η «τρύπα» στις περικοπές – Πιο σκληρά τα εναλλακτικά σενάρια

Στα 4 δισ η «τρύπα» στις περικοπές – Πιο σκληρά τα εναλλακτικά σενάρια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πρόοδος υπήρξε αλλά η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της Τρόικας έχει «κολλήσει» στα 7,5 δισ ευρώ, καθώς παρά τις συζητήσεις και τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, εκείνοι εξακολουθούν να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα και την απόδοση των προτεινόμενων περικοπών στο πεδίο της Άμυνας, της Υγείας και του Δημοσίου.

Αν και ο Γιάννης Στουρνάρας επιθυμεί να κλείσει το πακέτο έως τη Κυριακή, κατ' εντολήν του Αντώνη Σαμαρά, είναι προφανές ότι θα πρέπει να βρει πειστικές απαντήσεις στα πελώρια ερωτηματικά που έχει θέσει η Τρόικα δίπλα στα 750 εκατ. ευρώ που υπολογίζει να εξοικονομήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών Υπουργείων και Νομικών Προσώπων, στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου του Ανδρέα Λυκουρέντζου (κυρίως στις φαρμακευτικές δαπάνες) και στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου του Πάνου Παναγιωτόπουλου (κυρίως στις εξοπλιστικές δαπάνες).

Αυτό ακριβώς ήταν και το αντικείμενο της ενημέρωσης που έγινε στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ από το οικονομικό επιτελείο, με προφανή στόχο να τους προετοιμάσουν για τα... χειρότερα, δηλαδή για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ακόμα και τα πιο σκληρά εναλλακτικά σενάρια, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κάτι το οποίο φαίνεται να κερδίζει έδαφος (υπήρχε άλλωστε εξαρχής στο βασικό σχέδιο ως πρώτο εναλλακτικό μέτρο) και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ