«Τσουχτερό» και για την Apple το iPhone 5 - Κοστίζει 168 δολάρια η κάθε συσκευή - iefimerida.gr

«Τσουχτερό» και για την Apple το iPhone 5 - Κοστίζει 168 δολάρια η κάθε συσκευή

«Τσουχτερό» και για την Apple το iPhone 5 - Κοστίζει 168 δολάρια η κάθε συσκευή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο iPhone 5 θα είναι το ακριβότερο iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα στις τιμές ωστόσο φαίνεται πως είναι «τσουχτερό» και για την ίδια την Apple.

Επίσημα η Apple δεν έχει αναφέρει ποτέ το πραγματικό κόστος κατασκευής του νέου iPhone όπως άλλωστε και καμία άλλη εταιρεία.

Σύμφωνα με το e-go.gr όμως το κόστος κατασκευής του νέου iPhone 5 ανέρχεται στα 168 δολάρια ανά συσκευή.

Από τα εξαρτήματα που συνθέτουν το νέο IPhone 5, το πιο ακριβό είναι ο καινούργιος επεξεργαστής Α6 του οποίου η τιμή βρίσκεται γύρω στα 28 δολάρια.

Το iPhone 5 κοστίζει περίπου 168 δολάρια τη στιγμή που το παλαιότερο μοντέλο, το iPhone 4S κόστιζε 132.5 δολάρια και το iPhone 4 112 δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω τιμές αυτές ανταποκρίνονται μόνο στο κόστος των εξαρτημάτων που έχει πάνω η συσκευή και όχι σε άλλα επιπλέον κόστη όπως πχ. αυτό της συναρμολόγησης της συσκευής, του σχεδιασμού, της ανάτυξης του marketing κ.α. που δεν συνυπολογίζονται στα 168 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ