Λυκουρέντζος: Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του μετά την ενοποίηση των κλινικών - iefimerida.gr

Λυκουρέντζος: Κανείς δεν θα χάσει τη θέση του μετά την ενοποίηση των κλινικών

Λυκουρέντζος: Κανείς γιατρός δεν θα χάσει τη θέση του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαβεβαίωση ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, παρείχε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ ) ο κ. Λυκουρέντζος, τόνισε ότι μετά τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, όχι μόνο κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του, αλλά αντίθετα τα νοσοκομεία θα ενισχυθούν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε νοσηλευτικές υποδομές.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε επισήμανε, επίσης, ότι οι μειώσεις των δαπανών στο χώρο της υγείας για τη διετία 2013-2014 δεν θα οδηγήσουν στον ακρωτηριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), αλλά θα έχουν ως στόχο τον περιορισμό της σπατάλης, την εξυγίανση και την ορθολογική λειτουργία του ΕΣΥ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι νοσοκομειακοί ιατροί υπέβαλλαν το αίτημα τους για την πληρωμή των εφημεριών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μείωση του ειδικού μισθολογίου, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν από τον υπουργό για την πορεία των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων, καθώς και για ευρύτερα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Νοσοκομειακών Ιατρών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τόνισε πως με την υπουργική απόφαση της της 3ης Αυγούστου 2012, έχουν διατεθεί οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών Ιατρών και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και διευκρίνισε ότι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξόφληση τους, οφείλονται σε αδυναμίες άλλων υπηρεσιών του Κράτους οι οποίες δεν υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Απάντηση νοσοκομειακών γιατρών για τις εφημερίες

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας που αφορούν την πληρωμή των εφημεριών, σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη για τις απλήρωτες εδώ και 6 μήνες εφημερίες των γιατρών, τις οποίες ο ίδιος είχε υποσχεθεί στις 3 Αυγούστου ότι θα αποπληρωθούν πριν το Δεκαπενταύγουστο. Τώρα ο κ. Λυκουρέντζος επανέρχεται και επικαλείται ως υπαίτιες για την κωλυσιεργία «αδυναμίες των υπηρεσιών του κράτους». Πρόκειται όμως για τις ίδιες υπηρεσίες που το υπουργείο ενέπλεξε, ώστε να αποκτήσει άλλοθι για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή των περικομμένων κατά 25% εφημεριών.

Ας πάψει να κρύβεται ο κ. Λυκουρέντζος πίσω από τρίτους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ