Μοσκοβισί: Να υπερασπίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Να υπερασπίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Μοσκοβισί: Να υπερασπίσουμε την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλη μία δήλωση υπέρ της Ελλάδας έκανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε πως τώρα είναι η ώρα να υπερασπίσουμε την θέση της εντός της Ευρωζώνης.

«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη και είναι ανάγκη να την υπερασπιστούμε. Mια ελληνική έξοδος δεν είναι λύση. Αντιθέτως απειλεί την ύπαρξη της Ευρωζώνης», είπε, Μοσκοβισί μιλώντας στο London School of Economics με θέμα: «Η πολιτική της ΕΕ: η κρίση και η επόμενη μέρα».

Όπως τόνισε ο Γάλλος υπουργός, η συζήτηση για την παραμονή τόσο της χώρας μας όσο και της Ισπανίας στην ζώνη του ευρώ, πρέπει να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. «Πρώτη προτεραιότητα δεν είναι τόσο η σταθερότητα όσο το να δώσουμε ένα τέλος στην αβεβαιότητα. Γι' αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται και ολοκλήρωση και αλληλεγγύη ταυτόχρονα. Δεν μπορούμε να έχουμε το ένα και να μην έχουμε το άλλο. Πρέπει να έχουμε και τα δύο μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε πάντως πως «οι Έλληνες πρέπει να κάνουν προσπάθειες για να πετύχουν τα κριτήρια που τους έχουν τεθεί», τονίζοντας ότι ότι η Ευρώπη είναι «κοντά και εμπιστεύεται τη νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Ελλάδος».

Επίσης τάχθηκε υπέρ των ευρωομολόγων, θεωρώντας τα την απάντηση στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε τα ευρωομόλογα, πράγμα που θα μπορούσε να ήταν λύση», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ