Φάιμαν: Οσοι ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι τσαρλατάνοι - iefimerida.gr

Φάιμαν: Οσοι ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι τσαρλατάνοι

Φάιμαν: Οσοι ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι τσαρλατάνοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τάχθηκε για άλλη μια φορά ο αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, «τσαρλατάνους», όσους ζητούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, υπονοώντας τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, τον αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Τα δύο ακροδεξία κόμματα, το Κόμμα των Ελευθέρων και ο Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας απαιτούν λυσσαλέα την άμεση διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα και την αποπομπή της από την Ευρωζώνη, ενώ ο κ. Σπίντελεγκερ παρουσίασε πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη και έντονα επικρινόμενη πρόταση, για δημιουργία μηχανισμού αποπομπής χωρών-μελών από την Ευρωζώνη, που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Στην ομιλία του ο κ. Φάιμαν υπεραμύνθηκε της πρόσφατης απόφασης, στη βάση της οποίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αγοράζει απεριόριστα, ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση, τονίζοντας πως πρόκειται για το καλύτερο μέτρο κατά της κερδοσκοπίας.

Συγχρόνως εξέφρασε την οργή του για εκείνους, οι οποίοι βγάζουν τα χρήματα από τη χώρα, όπως κάνουν οι πλούσιοι στην Ελλάδα και «αυτοί είναι οι κλέφτες, που εννοούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο καγκελάριος Φάιμαν είχε απευθύνει πριν δύο εβδομάδες, έντονες προειδοποιήσεις, να μην γίνονται «επιπόλαιες δηλώσεις» για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Υπονοώντας προφανώς τις δηλώσεις που γίνονται τακτικά από κυβερνητικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος (κυρίως από την υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ αλλά και τον Μίχαελ Σπίντελεγκερ), με περιεχόμενο, την απειλή αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Φάιμαν είχε τονίσει πως, προτού παρουσιαστεί η έκθεση της «Τρόικα» για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να διατυπώνονται οποιεσδήποτε εικασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ