Εκρυψαν 500 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης προσκόπων - iefimerida.gr

Εκρυψαν 500 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης προσκόπων

Εκρυψαν 500 καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης προσκόπων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες από 500 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης απέκρυψε από τις Αρχές η οργάνωση των Προσκόπων της Αμερικής, κατά το διάστημα 1970 -1991, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση είχε ενημερωθεί για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις των μελών της, από τα ίδια τα θύματα, τους γονείς τους, από στελέχη της οργάνωσης ή μέσω ανώνυμων καταγγελιών, δεν ανέφερε τίποτε στις αρχές.

Ετσι, η οργάνωση, στην οποία είναι εγγεγραμμένα πάνω από τέσσερα εκατ. μέλη, προσπάθησε να θάψει «τους φακέλους της διαστροφής», θα αντιμετωπίσει τις επόμενες εβδομάδες τη Δικαιοσύνη όπου εκκρεμεί μεγάλος αριθμός μηνύσεων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Όρεγκον έχει ζητήσει δημόσια έρευνα για 1.200 φακέλους που χρονολογούνται μεταξύ 1965 και 1985, στους οποίους περιλαμβάνονται περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα των Los Angeles Times.

Η οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1910, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και δεσμεύθηκε να συνεργασθεί με τις αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ