Ρουπακιώτης: Ετοιμάζεται ρύθμιση για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων

Eιδική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ο κ. Ρουπακιώτης εξήγησε πως η ρύθμιση ήταν έτοιμη αλλά «ολοκληρώθηκε η οριοθέτησή της, με τις τελευταίες -έκνομες και κόντρα στις συνταγματικές παραδοχές- συμπεριφορές στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής».

Τόνισε, πάντως, πως είναι λάθος το να θεωρεί κάποιος ότι το φαινόμενο Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπιστεί με νομοθετικές ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, συνιστά «τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό λάθος».

«Οφείλουμε να αναδεικνύουμε καθημερινά και τα κοινωνικά και τα πολιτικά στοιχεία της. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτών των ναζιστικών, φασίζουσων και απάνθρωπων συμπεριφορών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Το Δικαστήριο θα μπορεί να οδηγεί στη φυλακή εκείνους οι οποίοι θα κριθούν ένοχοι τέτοιων συμπεριφορών, οι οποίες προέρχονται από φυλετικό, ιδεολογικό μίσος...», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ