Lady Gaga: Ο ισχυρότερος άνθρωπος στα social media τώρα, σύμφωνα με το Forbes - iefimerida.gr

Lady Gaga: Ο ισχυρότερος άνθρωπος στα social media τώρα, σύμφωνα με το Forbes

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκκεντρική περσόνα της σύγχρονης μουσικής Lady Gaga εκτόπισε την τηλεοπτική σταρ και μεγαλοεπιχειρηματία Όπρα Γουίνφρεϊ από τη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του χώρου του θεάματος, ανεβαίνοντας τέσσερις θέσεις από την περσινή κατάταξη.

Το περιοδικό κατέταξε τη Lady Gaga στο νούμερο ένα, υπολογίζοντας ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχει εισπράξει 90 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και το ότι διαθέτει 32 εκατομμύρια fan στο Facebook και 10 εκατομμύρια fan στο Twitter.

«Η Lady κέρδισε την Όπρα φέτος εξαιτίας της δύναμής της στα social media. Χρησιμοποιεί το Twitter και το Facebook για να δουλέψει με τα «μικρά τέρατα» (έτσι αποκαλεί τους θαυμαστές της) σε μια φρενίτιδα που οδηγεί σε πωλήσεις δίσκων και προσοχή από τον τύπο. Είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς οι διασημότητες θα πρέπει να διαχειριστούν την καριέρα τους τα ερχόμενα χρόνια» ανέφερε ο διευθυντής του Forbes, Dorothy Pomerantz.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ που την επόμενη εβδομάδα κλείνει τον κύκλο των εκπομπών της «The Oprah Winfrey Show» διάρκειας 25 χρόνων, έπεσε στη θέση νούμερο δύο κερδίζοντας 290 εκατομμύρια.

Ο καναδικής καταγωγής 17χρονος ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ ήταν ο νεαρότερος της λίστας ντεμπουτάροντας στο νούμερο 3 με εισοδήματα 53 εκατομμύρια δολάρια.

Στο νούμερο τέσσερα βρέθηκε το ροκ συγκρότημα U2 με κέρδη 195 εκατομμύρια δολάρια και ο τραγουδιστής ΄Ελτον Τζον, με εισοδήματα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθούν στη χρυσή δεκάδα ο παίκτης του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς, η τραγουδίστρια της κάντρι, Τέιλορ Σουίφτ, ο ρόκερ Τζον Μπον Τζόβι, ο βρετανός μουσικός παραγωγός Σάιμον Κόουελ, ο παίκτης του μπάσκετ, Λε Μπον Τζέιμς κ.α.

Σημαντικοί νεοεισερχόμενοι, μεταξύ άλλων, είναι η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι στη θέση 12, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Νάταλι Πόρτμαν στη θέση 75, ενώ ο μεγαλύτερος νικητής σε σχέση με την περσινή λίστα είναι ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο που σκαρφάλωσε 56 θέσεις για να βρεθεί στο νούμερο 71.

Από τη λίστα έλαμψαν διά της απουσίας τους η ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς που δεν έκανε περιοδεία το 2011 και ο «Harry Potter», Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Τα συνολικά εισοδήματα της λίστας των 100 έπεσαν φέτος από 4,7 δις δολάρια σε 4,5 δις δολάρια.

Πηγή:tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ lady gaga social media media νούμερο 1 όπρα Oprah Forbes
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ