Handelsblatt: Η Τρόικα θεωρεί ανέφικτους τους στόχους της Ελλάδας - iefimerida.gr

Handelsblatt: Η Τρόικα θεωρεί ανέφικτους τους στόχους της Ελλάδας

Handelsblatt: Η Τρόικα θεωρεί ανέφικτους τους στόχους της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέφικτους θεωρούν οι πιστωτές της Ελλάδας τους στόχους του οικονομικού επιτελείου για μείωση του χρέους αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός», αναφέρει η εφημερίδα στο φύλλο της Δευτέρας επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην Τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το δεύτερο πακέτο βοήθειας το δημόσιο χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020 ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σχετικά βιώσιμο χρέος και να μπορεί να δανειστεί από τις αγορές ένα χρόνο αργότερα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Handelsblatt, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014 κάτι που σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ