Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας εισβάλλουν τον Οκτώβριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή - iefimerida.gr

Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας εισβάλλουν τον Οκτώβριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας εισβάλλουν τον Οκτώβριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και την Grupo Cultural SRL της Αργεντινής, διοργανώνουν μία φανταστική έκθεση που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους

Τεράστιοι σκελετοί από τα προϊστορικά ζώα της Παταγονίας, θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή της Αθήνας από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου.

Εντυπωσιακά ευρήματα έχουν εντοπίσει οι παλαιοντολόγοι στο τμήμα της Παταγονίας που ανήκει στην Αργεντινή το οποίο είναι πλούσιο σε ιστορικά ευρήματα. Οι δεινόσαυροι που έχουν βρεθεί στην περιοχή ανήκουν στα παλαιότερα γνωστά είδη και γενικά εμφανίζουν πιο ακραία μορφολογικά χαρακτηριστικά από τους πιο γνωστούς Βορειοαμερικανούς συγγενείς τους.

Η έκθεση,περιλαμβάνει έξι μεγαλόσωμους δεινόσαυρους, ανάμεσα τους τον Giganotosaurus carolinii (εξάδελφο του Tyrannosaurus rex) τον μεγαλύτερο χερσαίο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που βρέθηκε ποτέ, τον πελώριο φυτοφάγο Rebbachisaurus tessonei που ξεπερνούσε σε μήκος τα 18 μέτρα, τον κερασφόρο Carnotaurus sastrei, καθώς και το Megaraptor namunhuaiquii με το τεράστιο νύχι.

Επίσης στα εκθέματα περιλαμβάνονται μερικοί από τους πιο μικροσκοπικούς και «χαριτωμένους» φυτοφάγους δεινόσαυρους, όπως ο Gasparinisaura cincosaltensis, η πληρέστερη φωλιά του «Σαυροποντικού» Mussaurus patagonicus, πρώιμα πτηνά, ιχνοαπολιθώματα, ιχθυόσαυροι και 3D αναπαραστάσεις, ενώ θα λειτουργούν και 12 σταθμοί με διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τέλος στην αίθουσα προβολής της έκθεσης θα προβάλλεται κάθε μία ώρα ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τους δεινόσαυρους της Παταγονίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 πμ.-8 μμ., Σάββατο - Κυριακή 10 πμ. 9 μμ.). Και η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά, με διάφορα πακέτα ειδικών κατηγοριών (εκπαιδευτικοί, ομάδες, οικογένειες, πολλαπλές επισκέψεις,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ