Επίθεση των Ταλιμπάν στη βάση που βρίσκεται ο Πρίγκιπας Χάρι - iefimerida.gr

Επίθεση των Ταλιμπάν στη βάση που βρίσκεται ο Πρίγκιπας Χάρι

Επίθεση στη βάση που σταθμεύει ο Πρίγκιπας Χάρι πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους -ακόμα και καταλάθως- εναντίον του Πρίγκιπα Χάρι φαίνονται οι Ταλιμπάν, μετά την πρόσφατη επίθεσή τους αργά τη νύχτα της Παρασκευής, σε βάση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στην οποία σταθμεύει ο βασιλικός γόνος.

Από την επίθεση καταστράφηκαν έξι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη και άλλα δυο υπέστησαν σημαντικές ζημιές,ε νώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Isaf, κατά την επίθεση στο στρατόπεδο Μπάστιον της επαρχίας Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν καταστράφηκαν και τρεις θέσεις ανεφοδιασμού.

Επίσης σκοτώθηκαν δυο Αμερικανοί πεζοναύτες και εννέα ακόμα μέλη των ΝΑΤΟικών δυνάμεων -οχτώ στρατιώτες και ένας πολίτης- τραυματίστηκαν.

Στα δέκα χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν, ποτέ δεν είχαν προκληθεί τόσο σημαντικές ζημιές

Ωστόσο, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε «σε αντίποινα για το αμερικανικό αντι-ισλαμικό φιλμ» και τόνισε ότι «ο στόχος δεν ήταν ο πρίγκιπας Χάρι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ