Μέσα στην εβδομάδα το καθοριστικό ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών - iefimerida.gr

Μέσα στην εβδομάδα το καθοριστικό ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών

Μέσα στην εβδομάδα το καθοριστικό ραντεβού των τριών πολιτικών αρχηγών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσεχή Τετάρτη ή την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων προκείμενου να κλειδώσουν οριστικά τα μέτρα των 4 δισ ευρώ που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το πακέτο των 11,7 δισ που απαιτεί η τρόικα για να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολιτικοί αρχηγοί συγκλίνουν σε κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις από το ποσό των 650 ευρώ, κλιμακωτές περικοπές στα δώρα -που πάντως δεν θα επιβαρύνουν τους ήδη χαμηλοσυνταξιούχους- ενώ καμία περικοπή δεν συζητείται στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Αγκάθι παραμένει το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενδεχομένως έως και το 67ο έτος.

Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με το επιτελείο του θα είναι εν τω μεταξύ συνεχείς, καθώς η λίστα των μέτρων θα πρέπει να έχει κλείσει οριστικά έως το τέλος της εβδομάδας και να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ώστε να εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς με ήδη ψηφισμένα τα μέτρα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου όπου αναμένεται να αποδεσμευτεί η «σούπερ δόση» των 31,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ