Τσίπρας: Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και να απαλλάξουμε τον λαό από το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και να απαλλάξουμε τον λαό από το Μνημόνιο

Τσίπρας: Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και να απαλλάξουμε τον λαό από το Μνημόνιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλεσμα για την δημιουργία ενός πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου με σκοπό την απαλλαγή του λαού από το Μνημόνιο, απηύθυνε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου το βράδυ του Σαββάτου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα η Αριστερά θα ανέβει ξανά στην Θεσσαλονίκη ως κυβέρνηση αυτήν την φορά, ενώ κάλεσε όλους τους Έλληνες να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει «να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα απαλλάσσοντας τον λαό και τον τόπο από το μνημόνιο της καταστροφής αντικαθιστώντας το με ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε την καταστροφή και να οργανώσουμε την ανατροπή, πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε στερεές βάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια καταστροφή. Η ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ολέθρια πορεία δεν αποτελεί υπόθεση ενός μόνο κόμματος αλλά αποτελεί εθνική επιταγή για τη μετάβαση σε μια νέα Ελλάδα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της μεταπολίτευσης», δήλωσε.

Παράλληλα υψώνοντας τους τόνους συνέχισε λέγοντας ότι «πριν από μια εβδομάδα ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη για όσο υποσχέθηκε και δεν έκανε, δεν είπε ούτε μια λέξη για τη πολιτική της κυβέρνησης του».

Και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά δεν αντιλαμβάνεται την ιδέα μιας νέας εθνικής στρατηγικής που είναι η απαλλαγή από το μνημόνιο».

Υποστήριξε επίσης ότι κανείς στην Ευρωζώνη δεν έχει πολιτικό κίνητρο να εξωθήσει καμία χώρα σε οικειοθελή αποχώρηση, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με 8 στόχους:.

  • Την άμεση ανύψωση ασπίδας προστασίας στην κοινωνία, ώστε να αναχαιτισθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση,
  • Τη μείωση της ανεργίας με γρήγορους ρυθμούς,
  • Την εξασφάλιση των αναγκαίων κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, με την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική προστασία,
  • Την επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα. Στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή γενοσήμων και βασικών φαρμάκων. Ενθαρρύνοντας την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη υποκατάσταση εισαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 75% της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά 98 φάρμακα σε σύνολο 6000, από τα οποία μόνο δύο παράγονται στη χώρα μας. Θα ιδρύσουμε εθνική φαρμακαποθήκη. Και, αντί να χρηματοδοτούμε έμμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών, θα χρηματοδοτήσουμε απευθείας την επιστημονική έρευνα στον τομέα του φαρμάκου.
  • Τη μείωση της ελλειμματικότητας της οικονομίας,
  • Την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος,
  • Την ανάπτυξη των δημόσιων μαζικών μεταφορών και ιδιαίτερα του σιδηροδρόμου σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και των συνδυασμένων και των οδικών δημόσιων μεταφορών. Όπως και των θαλάσσιων μεταφορών ανάμεσα στα νησιά. Με την ίδρυση δημόσιου-κοινωνικού ακτοπλοϊκού φορέα.
  • Την περαιτέρω ενίσχυση της ναυτιλίας.

Με τη σύναψη εθνικής προγραμματικής συμφωνίας με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επαναφέρει και την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο.

Για την αύξηση των εσόδων πρότεινε:

  • Την προοδευτική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος,
  • Την καθιέρωση πλήρους και καθολικού ηλεκτρονικού περιουσιολογίου,
  • Την αναδιοργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και τη στελέχωση των εφοριών με εξειδικευμένο προσωπικό.

Δεσμεύτηκε για τη δημιουργία δημόσιας Τράπεζας ειδικού σκοπού για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα καταθέσει προτάσεις νόμου «νέα σεισάχθεια» για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Δήλωσε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν θα επιτρέψει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα βάλει τέλος στη συγκάλυψη σκανδάλων. Ηδη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να καταθέσει ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τον διαχειριστικό έλεγχο στις επιτροπές διοργανώσεις αθλητικών γεγονότων παγκόσμιας εμβέλειας όπως αυτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, Θεσσαλονίκη 1997» και των «Special Olympics -Αθήνα 2011».

Προτεραιότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι η εκπόνηση εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου με όρους δημόσιου συμφέροντος, η ενίσχυση του ρόλου του δημοσίου στα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ, καθώς και η αναβάθμιση του ΙΓΜΕ.

Το πρόγραμμά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την ανασυγκρότηση εστιάζει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις του σε πόλους παραγωγής και ανάπτυξης που είναι ο αγροτοδιατροφικός, ο τουριστικός, ο ενεργειακός, ο βιομηχανικός, η περιβαλλοντική τεχνολογία και έρευνα και οι κατασκευές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ