Mπαρνιέ: «Μπορούμε να έχουμε κοινή τραπεζική εποπτεία το 2013» - iefimerida.gr

Mπαρνιέ: «Μπορούμε να έχουμε κοινή τραπεζική εποπτεία το 2013»

Mπαρνιέ: «Μπορούμε να έχουμε κοινή τραπεζική εποπτεία το 2013»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολη αλλά εφικτή χαρακτήρισε τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας έως το τέλος του έτους για τον μηχανισμό κοινής τραπεζικής εποπτείας στην Ευρωζώνη μέχρι το 2013 ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε προτείνει είναι εφικτό, αν και δύσκολο», δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ αμέσως μετά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Κύπρο.

«Είναι εφικτό να επιτύχουμε μια συμφωνία γι' αυτή την πρόταση πριν το τέλος Δεκεμβρίου. Δεν θα σας το έλεγα αυτό αν οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν είχαν λάβει την απόφαση που έλαβαν στις 29 Ιουνίου» επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Στην εν λόγω Σύνοδο η εφαρμογή μιας κοινής εποπτείας των τραπεζών της ευρωζώνης είχε οριστεί ως προϋπόθεση, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να μπορεί να δανείζει άμεσα τις τράπεζες χωρίς να μεσολαβούν τα κράτη, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να επιβαρύνεται το έλλειμμά τους. Αν αυτό γίνει τότε η ΕΚΤ θα έχει την ευθύνη επίβλεψης των συνολικά 6.000 τραπεζών της Ευρωζώνης.

«Η πρότασή μας, που πάντα μπορεί να βελτιωθεί, είναι η πιο κοντινή σε αυτό που είχαν ζητήσει οι κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο Μπαρνιέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ