Ευθύνες στον καπετάνιο αλλά και στην εταιρεία για το ναυάγιο του Costa Concordia - iefimerida.gr

Ευθύνες στον καπετάνιο αλλά και στην εταιρεία για το ναυάγιο του Costa Concordia

Ευθύνες στον καπετάνιο αλλά και στην εταιρεία για το ναυάγιο του Costa Concordia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οχι μόνο στον καπετάνιο, Φραντσέσκο Σκετίνο, αλλά και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Carnival Corporation, επιρρίπτονται οι ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακριτική έκθεση, ένα από τα τρία στελέχη της εταιρείας που θα δικαστούν, ο Ρομπέρτο Φεραρίνι, ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της εταιρείας δήλωσε πως «δεν είχε επίγνωση του τι συνέβαινε».

Σύμφωνα με την ανακριτική έκθεση, όταν ο καπετάνιος ενημέρωσε τον Φεραρίνι ότι τρία τμήματα του πλοίου είχαν πλημμυρίσει, εκείνος δεν του είπε να δηλώσει ότι το πλοίο βρίσκονταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έπρεπε να εκκενωθεί άμεσα.

Ο συναγερμός καθυστέρησε να σημάνει κατά έξι λεπτά περίπου και κατά 27 λεπτά η διαταγή εκκένωσης του πλοίου, με αποτέλεσμα να 32 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Από την πλευρά της η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία ευθύνη για το ναυάγιο και επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος μάλιστα, εγκατέλειψε το πλοίο ενώ υπήρχαν άνθρωποι επάνω σε αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ