«Παραλύουν» τα διοικητικά δικαστήρια ως τις 30 Σεπτεμβρίου - iefimerida.gr

«Παραλύουν» τα διοικητικά δικαστήρια ως τις 30 Σεπτεμβρίου

«Παραλύουν» τα διοικητικά δικαστήρια ως τις 30 Σεπτεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι Διοικητικοί Δικαστές, αντιδρώντας στο νέο ψαλίδισμα των αποδοχών τους.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσής τους τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισαν:

  • Την αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, από την έναρξη του δικαστικού έτους, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
  • Τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δικαστικών αποφάσεων, πλην όλως εξαιρετικών περιπτώσεων.
  • Την αποχή, κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία, ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.
  • Τη συμμετοχή στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012.

Οπως τονίζουν στο ψήφισμά τους, ποτέ δεν ζήτησαν την εξαίρεσή τους από τα μέτρα που αφορούν στο «ψαλίδισμα» των αποδοχών τους, ενώ τονίζουν ότι έχουν συντελέσει στην επίτευξη του στόχου της μείωσης των φορολογικών υποθέσεων, για τον αριθμό των οποίων, όπως λένε δεν ευθύνονται ίδιοι. Όπως επισημαίνουν οι δικαστές, πλέον, χειρίζονται αριθμό υποθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά σε σημαντικό ποσοστό τα όρια που τίθενται από τους κανονισμούς λειτουργίας των δικαστηρίων τους.

Αναφέρουν, ωστόσο, ότι η στάση τους αυτή έχει παρεξηγηθεί τόσο από την προηγούμενη όσο και από την τωρινή κυβέρνηση με αποτέλεσμα τη «διαφαινόμενη υπέρμετρη περικοπή των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 01.07.2012, η οποία συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των καθαρών αποδοχών, συνολικά την τελευταία διετία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ