Μπακογιάννη: «Κανείς δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα όσο υπάρχουν σενάρια εξόδου» - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: «Κανείς δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα όσο υπάρχουν σενάρια εξόδου»

Μπακογιάννη: «Κανείς δεν θα επενδύσει στην Ελλάδα όσο υπάρχουν σενάρια εξόδου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Γαλλία, για το μέλλον της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή κρίση.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν και ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ, ο Χανς Βέρνερ-Σιν πρόεδρος του IFO (Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας) και ο χρηματιστής και οικονομικός αναλυτής Dirk Muller.

«Μπορεί να κάνουμε αιματηρές οικονομίες, μπορεί να περάσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται, μπορεί να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις, κανείς όμως δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα, εάν διαρκώς διαβάζει στις εφημερίδες ότι η Ελλάδα σήμερα ή αύριο θα φύγει από την ευρωζώνη», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

«Γι αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή την κοινή Ευρώπη θα είναι προς όφελος μας να μπαίνουμε που και που στην θέση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Είναι θετικό ότι η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε έχουν κάνει δηλώσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Και κατά την γνώμη μου – ξέρω ότι ο κύριος Σταρκ δεν συμμερίζεται την άποψή μου – και η απόφαση του κυρίου Ντράγκι είναι πολύ θετική. Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο είπε ο Μάριο Ντράγκι. Βασικά θα έπρεπε να προσθέσει ‘επειδή εμείς θα φροντίσουμε για αυτό’», συμπλήρωσε με νόημα η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ