Στις Βρυξέλλες διαδήλωσαν εναντίον των πλουσίων - iefimerida.gr

Στις Βρυξέλλες διαδήλωσαν εναντίον των πλουσίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στα πολυτελή προάστια των Βρυξελλών, μετά την αποκάλυψη ότι πλούσιοι ξένοι, όπως ο Γάλλος Mr Louis Vuitton, μετακομίζουν στο Βέλγιο για να φορολογούνται λιγότερο.

Στόχος της διαδήλωσης ήταν να διαμαρτυρηθούν στα μέτρα λιτότητας και να διεκδικήσουν δικαιότερη φορολόγηση. «Να βρουν λύσεις μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας ή της δημιουργίας θέσεων εργασίας» ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Η πορεία ξεκίνησε από το Ιξέλ, το πολυτελέστερο προάστιο των Βρυξελλών προκαλώντας τη δυσφορία των καταστηματαρχών που για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να κλείσουν τα πολυτελή καταστήματα φοβούμενοι επεισόδια. Η πρωτεύουσα του Βελγίου γνώρισε αφόρητο μποτιλιάρισμα κατά τη δίωρη πορεία των διαδηλωτών.

Στόχος των διαδηλωτών είναι ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης των ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, o οποίος μετακόμισε στο Βέλγιο προκειμένου να φορολογείται λιγότερο, αφού ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απειλεί ότι θα φορολογήσει με 75% όλους τους Γάλλους που έχουν περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο. Ο Αρνό είναι ο πλουσιότερος Ευρωπαίος πολίτης με περιουσία πάνω από 3,2 δις ευρώ και τα ετήσια εισοδήματά του είναι πάνω από 10,5 εκατομμύρια ευρώ.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ