Οι αντιμερικανικές διαδηλώσεις έφτασαν στο Σουδάν εξαιτίας της ταινίας για τον Μωάμεθ - iefimerida.gr

Οι αντιμερικανικές διαδηλώσεις έφτασαν στο Σουδάν εξαιτίας της ταινίας για τον Μωάμεθ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 5.000 διαδηλωτές επιτέθηκαν σήμερα στην αμερικανική και στη βρετανική πρεσβεία στο Σουδάν, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία. Πρόκειται για την 11η μουσουλμανική χώρα στην οποία εξαπλώνεται η φωτιά που άναψε η ταινία που δείχνει τον Προφήτη Μωάμεθ ως γυναικά και παιδόφιλο.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν χθές στο χώρο της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά απωθήθηκαν όμως από το προσωπικό ασφαλείας της πρεσβείας. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, ο μέχρι τώρα απολογισμός των συγκρούσεων είναι τέσσερις νεκροί και περισσότεροι τραυματίες. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μούρσι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, καταδίκασαν τις επιθέσεις στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία» είπε ο κ. Μπαρόζο, ενώ ο Αιγύπτιος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους επεισόδια, καλώντας παράλληλα τον Αμερικανό πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα να σταματήσει το αντιμουσουλμανικό φιλμ. Μετά το θάνατο του Αμερικανού πρέσβη την περασμένη Τρίτη στη Λιβύη και τριών συνεργατών του στη Βεγγάζη, οι αμερικανικές αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Σήμερα χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Τεχεράνης στο Ιράν φωνάζοντας συνθήματα «Θάνατος στην Αμερική, Θάνατος στο Ισραήλ» ενώ θρησκευτικός ηγέτης, μετά την πρωινή προσευχή, φανάτιζε το πλήθος λέγοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το εραστιτεχνικό βίντεο «Αθωότητα των Μουσουλμάνων».

Στη Γάζα ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν την ενίσχυση της ασφάλειας στην παλιά πόλη και στα νότια Ιεροσόλυμα κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής εξαιτίας «τοπικών εντάσεων». Η Χαμάς κάλεσε σε διαδήλωση σήμερα και εκφράζονται φόβοι για σοβαρά επεισόδια.

Ακόμη και στην Ινδονησία 350 περίπου ισλαμιστές διαδήλωσαν σήμερα στη Τζακάρτα εναντίον της «έναρξης πολέμου» την οποία εκπροσωπεί το ντοκυμαντέρ, σύμφωνα με αυτούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ