Παρεμπόριο φαρμάκων στα σύνορα Βουλγαρίας και Ξάνθης - iefimerida.gr

Παρεμπόριο φαρμάκων στα σύνορα Βουλγαρίας και Ξάνθης

Παραεμπόριο φαρμάκων στα σύνορα Βουλγαρίας και Ξάνθης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βούλγαροι επαγγελματίες προσφέρουν το τελευταίο διάστημα ιατρικές υπηρεσίες και πουλάνε φάρμακα κατ' οίκον στους κατοίκους της γειτονικής τους Ξάνθης με αντίτιμο της τάξης των 5-10 ευρώ, ασκώντας μία νέα μορφή παραεμπορίου.

Παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό ή τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθης, η αμφιβόλου ποιότητας Βουλγάρικη βοήθεια είναι κοινό μυστικό στην περιοχή.

«Το πρόβλημα με το παραεμπόριο από τη Βουλγαρία, που πλέον συνδέεται με την Ελλάδα μέσω πέντε διόδων, είναι τεράστιο, αφού δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ενώ μέχρι τώρα ξέραμε για Έλληνες που πήγαιναν στη Βουλγαρία για ιατρικές υπηρεσίες, βλέπουμε και γιατρούς ή φαρμακοποιούς από τη Βουλγαρία, που γυρίζουν με τις τσάντες στα καφενεία των χωριών και ψάχνουν για πελάτες. Χτυπούν τις πόρτες των σπιτιών και προτείνουν εξετάσεις με 5 ευρώ», τονίζει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης.

Οι ειδικότητες των Βούλγαρων γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ξάνθη, είναι ως επί το πλείστον οδοντίατροι ή παθολόγοι χωρίς να αποκλείεται όμως να είναι απλά κομπογιαννίτες, χωρίς καν πτυχίο που ψάχνουν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον κόσμο εν μέσω κρίσης.

«Αν και οι υπηρεσίες των Ελλήνων ιατρών εδώ προσφέρονται επίσης σε χαμηλές τιμές, της τάξης των 20-30 ευρώ, οι επαγγελματίες αυτοί προτείνουν εξετάσεις και εργασίες με 5-10 ευρώ, από ό,τι λέγεται», σημειώνει ο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, ο οποίος διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις για την ποιότητα των φαρμάκων («τα φάρμακα αυτά δεν ξέρουμε τί είναι»), που ενδεχομένως δίδονται στους ασθενείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ