Φοροδιαφυγή τέλος - Οι ταμειακές μηχανές θα συνδέονται online με το TAXIS - iefimerida.gr

Φοροδιαφυγή τέλος - Οι ταμειακές μηχανές θα συνδέονται online με το TAXIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στη διαδικασία των περιοδικών δηλώσεων βάζει το υπουργείο Οικονομικών καθώς όλα τα καταστήματα θα υποχρεωθούν να τοποθετήσουν νέες ταμειακές μηχανές, ώστε να υπάρχει απευθείας πίστωση του ΦΠΑ στο λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» μετά και την έγκριση Ε.Ε. για τη διασύνδεση του TAXIS απευθείας με την ταμειακή μηχανή κάθε καταστήματος, οι περιοδικές δηλώσεις του ΦΠΑ θα αποτελέσουν παρελθόν.

Τώρα το μόνο που απομένει, και όπως φαίνεται είναι θέμα λίγων ημερών, είναι να υπογραφεί και η σχετική υπουργική απόφαση. Ουσιαστικά πρέπει τώρα να προσδιοριστούν οι προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι νέες ταμειακές μηχανές.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει εύκολα διασταυρώσεις στοιχείων και να σταματήσουν φαινόμενα όχι μόνο φοροδιαφυγής, αλλά και εικονικών και πλαστών τιμολογίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ