Πούτιν: Ναι, οι περιπέτειές μου στην άγρια φύση ήταν σκηνοθετημένες - iefimerida.gr

Πούτιν: Ναι, οι περιπέτειές μου στην άγρια φύση ήταν σκηνοθετημένες

Πούτιν: Ναι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνοθετημένες και μάλιστα πολύ προσεκτικά παραδέχθηκε ο ρώσος πρόεδρος ότι ήταν ορισμένες από τις «περιπέτειές του στην άγρια φύση». Ωστόσο, δηλώνει ότι αυτό έγινε με σκοπό να τραβήξει την προσοχή του κόσμου σε σημαντικά προγράμματα για την προστασία της πανίδας.

Στη ρωσική τηλεόραση προβάλλονται συχνά βίντεο που παρουσίαζαν τον ρώσο πρόεδρο με διάφορα άγρια ζώα, όπως τίγρεις και φάλαινες, γεγονός που σχολιαζόταν από τους επικριτές του, οι οποίοι συχνά έλεγαν ότι θυμίζουν προπαγάνδα σοβιετικού στυλ.

Πέρα του ότι παραδέχθηκε ότι ορισμένες από τις «περιπέτειές του στη φύση» ήταν σκηνοθετημένες, παραδέχθηκε, ακόμη, ότι μερικές ήταν και υπερβολικές. «Φυσικά γίνονται υπερβολές. Και οργίζομαι για αυτό», είπε.

Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια δημοσιογράφο την οποία προσκάλεσε στο Κρεμλίνο μετά την απόλυσή της από ένα ταξιδιωτικό περιοδικό επειδή αρνήθηκε να στείλει δημοσιογράφους να καλύψουν την πρόσφατη πτήση του Πούτιν με ένα σμήνος γερανών. Η ίδια αφηγήθηκε τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο στο περιοδικό Μπαλσόι Γκαρόντ.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι δική του ήταν η ιδέα να εμφανιστεί με τίγρεις και λεοπαρδάλεις. «Ναι, ξέρω, τις είχαν πιάσει από πριν αλλά το σημαντικότερο είναι να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου στο πρόβλημα», φέρεται να είπε.

Σκηνοθετημένη φαίνεται επίσης ότι ήταν η κατάδυσή του στη Μαύρη Θάλασσα, πέρσι, όπου υποτίθεται ότι ανακάλυψε αρχαίους αμφορείς. «Γιατί βούτηξα; Όχι για να δείξω το προγούλι μου αλλά για να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι θα μαθαίνουν ιστορία. Φυσικά ήταν στημένο», είπε ο Πούτιν, πάντα σύμφωνα με την δημοσιογράφο.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε σε δημοσιογράφους από το Σότσι όπου βρίσκεται ο Πούτιν αυτήν την εβδομάδα ότι η Γκέσεν παρουσίασε μια ορθή εικόνα της συνάντησης «εκτός από κάποιες ασήμαντες λεπτομέρειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ