Η κυβέρνηση πολιορκεί με... συναίνεση τη ΝΔ - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση πολιορκεί με... συναίνεση τη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως "εθνική αναγκαιότητα", αλλά και "απαίτηση των πολιτών" εξακολουθεί να νοεί την εθνική συνεννόηση η κυβέρνηση και έτσι θα συνεχίσει να την παρουσιάζει τις επόμενες ημέρες, σε μία προσπάθεια αφενός να θέσει προ των ευθυνών της την αντιπολίτευση, αφετέρου να πείσει τους πολίτες πως δεν πρόκειται για έξωθεν αδιαπραγμάτευτη επιβολή.Ήδη, στο άκουσμα χθες του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει ότι «υπάρχει κυβέρνηση» στη χώρα, οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου μιλούσαν για αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, επιλέγοντας να μην αναλάβει την παραμικρή ευθύνη, έκανε στροφή 180 μοιρών, από τον χαρακτηρισμό της κυβέρνησης ως "σκορποχώρι" στην υπενθύμιση της ύπαρξής της ως αποτέλεσμα δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα.

Στην Ιπποκράτους, άλλωστε, θυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για την ανάγκη εθνικής συστράτευσης ήδη από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και πολύ πριν από τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης και την υπογραφή του μνημονίου. «Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση. Χρονίζουν τα προβλήματα, τα οποία όμως έχουν σχέδη και με μία παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας, που επιβαρύνει και τους προϋπολογισμούς μας. Χρειάζεται πια εθνική συστράτευση, για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα από κοινού», είχε πει τότε, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, συνάντησε τους πολιτικούς αρχηγούς πολλάκις -και σίγουρα περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο πρωθυπουργό στο παρελθόν, όπως τονίζουν- προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να αναζητήσουν κοινό τόπο σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα.

Επιμένοντας, δε, σε αυτό που ξεκαθάρισε και από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ότι η κυβέρνηση δεν ζητάει "λευκή επιταγή" από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά εθνική συνεννόηση επί συγκεκριμένων ζητημάτων, επιμένουν πως αυτή πρέπει να γίνει πράξη, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος στη στήριξη της λεγόμενης "εθνικής προσπάθειας" και τη συνοχή που απαιτείται να σταλεί ως μήνυμα στο εξωτερικό. Προ(σ)καλούν λοιπόν την αντιπολίτευση να δείξει καλή θέληση και να μην "κρυφτεί" από τις ιστορικές της ευθύνες απέναντι στον τόπο, όπως βαρύγδουπα λένε, "φωτογραφίζοντας" ειδικά τη ΝΔ που θεωρούν ως βασική υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ