Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι των δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι των δημοσίων υπαλλήλων

Μανιτάκης: Εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι των δημοσίων υπαλλήλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηδη στα 14 από τα 15 υπουργεία υπουργεία έχουν συσταθεί τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, όπως έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος, παράλληλα, επισήμανε ότι εντατικοποιούνται οι πειθαρχικοί έλεγχοι στους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο κ. Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, τόνισε ότι «τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία ήδη έχουν συσταθεί, αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις» και πρόσθεσε ότι οι «δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους με βάση τις δεσμεύσεις του πειθαρχικού κώδικα».

Σε ότι αφορά την καθυστέρηση των πειθαρχικών συμβουλίων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε ότι αυτή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος και στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πλεονέκτημα του νόμου, λέγοντας ότι «έχει περιοριστεί ο αριθμός των πειθαρχικών συμβουλίων και έτσι έχουμε για τα δεκαπέντε υπουργεία μόλις εννέα πειθαρχικά συμβούλια και αυτό έχει σημασία για την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα της απόδοσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης».

Το υπουργείο στο οποίο ακόμη δεν έχει συσταθεί πειθαρχικό συμβούλιο είναι το Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο είναι νεοσύστατο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ