Φιάσκο η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Φιάσκο η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή

Φιάσκο η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για τη Χρυσή Αυγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φιάσκο κατέληξε η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής η οποία θα εξέταζε την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αρχικά ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, απαγόρευσε στον βουλευτή του κόμματος Πολύβιο Ζησιμόπουλο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση. Ετσι το θέμα συζήτησαν οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων.

Στη αρχή η συζήτηση πήρε θεωρητικό περιεχόμενο για την ιστορική αφετηρία των ταγμάτων ασφαλείας. Μετά άρχισαν οι διαφωνίες ως προς το κείμενο της απόφασης και στο αν θα αναφέρεται η λέξη ρατσιστική βία.

Με τη φράση διαφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να περιοριστούμε στα κρούσματα ρατσιστικής βίας αλλά να μιλήσουμε συνολικά για τη βία.

Ενστάσεις, όμως, προέβαλε και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια, η οποία πρόσθεσε «γιατί δεν καταδικάσαμε και τον Παπανδρέου όταν πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά με τους απεργούς;».

Τελικά μετά απο ατέρμονες συζητήσεις η επιτροπή κατέληξε στα εξής:

  • Σε ένα κείμενο με βάση το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής θα προκαλέσει πρό ημερήσιας διαταξεως συζήτηση για το θέμα αν συνεχιστούν οι ενέργειες των βουλευτών
  • Στην καταδίκη των φαινομένων βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • Στην επίρριψη ευθυνών στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δράση των βουλευτών του.
  • Τέλος, καλεί τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχουν ξανά σε παράνομες εκδηλώσεις και να μην προτρέπουν και τους οπαδούς τους να το κάνουν.

Το κείμενο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό επειδή δεν υπήρχε η φράση ρατσιστική βία ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ ψήφισε επίσης λευκό και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να δούμε πιο ψύχραιμα το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ