Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ρίχνει στην αγορά 750 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ρίχνει στην αγορά 750 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ρίχνει στην αγορά 750 εκατ. ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκταμίευση κονδυλίων έως και 750 εκατ. Ευρώ, από τα οποία τα 440 εκατ. προορίζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ.

Μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση δανείων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα απορροφήσουν περίπου 440 εκατ. ευρώ από το συνολικό πακέτο, και έτσι θα δοθεί σημαντική «ένεση» ρευστότητας στην αγορά.

Η συγκεκριμένη συμφωνία που υπεγράφη, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων μέσω του οποίου απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων και παράλληλα δημιουργούνται και νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πραγματικό χρήμα στην οικονομία, σε μια εποχή που η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει προβλήματα ασφυξίας στην αγορά. Και η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί αυτή ακριβώς τη βούλησή μας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ