O Μπερνάρ Αρνό και οι φίλοι του τιμωρούν τη Liberation και αποσύρουν τις διαφημίσεις

Μετά την αγωγή που κατέθεσε στην εφημερίδα Liberation για το προκλητικό εξώφυλλο «Σήκω φύγε μαλάκα πλούσιε» ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό τιμωρεί σκληρά την εφημερίδα. Ολες οι φίρμες ειδών πολυτελείας που κατέχει ο ίδιος και οι φίλοι του απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την Liberation που χάνει έτσι μεγάλα κέρδη.

«Η Liberation μάλλον έχει αρχίσει να τραβάει τα μαλλιά της μετά το εξώφυλλο που αφιέρωσε στον επιχειρηματία Μπερνάρ Αρνό τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Σήκω φύγε μαλάκα πλούσιε»» γράφει σήμερα -όχι χωρίς κάποια δόση χαιρεκακίας- η αντίζηλη εφημερίδα Le Monde.

Oι υπεύθυνοι έκδοσης της εφημερίδας που αποφάσισαν το συγκεκριμένο εξώφυλλο το βράδυ της περασμένης Κυριακής μάλλον δεν είχαν σκεφτεί τις συνέπειες με όρους διαφημιστικής αγοράς. Το εμπορικό τμήμα της εφημερίδας δεν είναι ικανοποιημένο με το γεγονός ότι η διεύθυνση δεν είχε ενημερώσει για την απόφασή της η οποία έφερε δυσάρεστες συνέπειες.

Την ημέρα που δημοσιεύτηκε το επίμαχο εξώφυλλο όλες οι εταιρείες που βρίσκονται στον όμιλο Louis Vuitton (από τον Οίκο Dior, Marc Jacobs, Fendi ως τις αλυσίδες Sephora και τις ακριβότερες σαμπάνιες) που ανήκει στον Μπερνάρ Αρνό γνωστοποίησαν ότι αποσύρουν όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις που προβλέπονταν ως το τέλος του έτους.

Ο Αρνό δεν έμεινε σε αυτό. Και άλλες επιχειρήσεις ειδών πολυτελείας που δεν ανήκουν στον όμιλο Louis Vuitton αλλά διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον Αρνό γνωστοποίησαν ότι διακόπτουν επίσης τη συμφωνία για τις καταχωρήσεις τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Liberation αναμένεται να χάσει άνω των 700.000 ευρώ από αυτή την απόφαση.

Μόνη παρηγοριά στη Liberation μένει ότι οι πωλήσεις των καθημερινών της φύλλων αυξήθηκαν κατά 27% κατά μέσο όρο.

Ο Μπερνάρ Αρνό έγινε στόχος της εφημερίδας όταν έγινε γνωστό ότι θα ζητήσει τη βελγική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει φορολόγηση 75% που θέλει να επιβάλλει η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ